Canal Motorboats

Nu reserveren

De 12e editie van het Amsterdam Light Festival

Tijdens de 12e editie van het festival word je meegenomen in de wondere wereld van de verbeelding. Het thema Technologie & AI laat je twee keer nadenken over wat je nou daadwerkelijk ziet. In deze kunst expositie waar licht de leidraad is, wordt jouw kijk op de kunstwerken op de proef gesteld! Wat zie je en waarom zie je dat?

Het festival vindt plaats van donderdag 30 november 2023 t/m zondag 21 januari 2024.

Van zondag t/m dinsdag staan de lichten aan van 17.00 tot 22.00 uur.
Van woensdag t/m zaterdag staan de lichten aan van 17.00 tot 23.00 uur.

De beste Privé Rondvaart met Amsterdam Light Festival

Geniet samen met familie en vrienden van een betoverende avond tijdens het Amsterdam Light Festival, met onze privé rondvaart. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de schitterende lichtkunstwerken, perfect passend bij de donkere dagen. Terwijl je ontspannen rondkijkt, kun je tevens genieten van verfrissende drankjes en een heerlijk bittergarnituur aan boord. De uitgestippelde route brengt je langs vrijwel alle kunstwerken, zowel op het water als langs de kade.

Ijdok

Extra’s voor de ultieme ervaring

Wil jij je vaartocht nog specialer maken? Kies dan voor ons drankpakket en geniet van een selectie verfrissende dranken aan boord. Voor de fijnproevers bieden we een heerlijk bittergarnituur (ook als vega optie!) aan, zodat je kunt genieten van lokale smaken.

Tarieven

Privé vaart 2 uur – vanaf €390,00
Privé vaart 3 uur – vanaf €585,00
Privé vaart 4 uur – vanaf €780,00

De prijs wordt opgebouwd uit verschillende elementen, de standaard prijs voor prive boothuur met schipper. Daarnaast zijn we genoodzaakt toeristenbelasting a €1,50 per persoon en de Amsterdam Light Festival fee van €6,70 toe te passen. U kiest eerst hoe lang u wilt varen en daarna voegt u de verdere elementen toe bij het selecteren van uw groepsgrootte.

Opstaplocaties

Bij Canal Motorboats begrijpen we dat gemak essentieel is. Daarom bieden we diverse opstaplocaties verspreid over de stad , zodat je kunt vertrekken vanaf een locatie die het beste past. Dit zijn onze vaste opstaplocaties. Zit er geen passende voor jou bij? Neem dan contact met ons op!

 • Koepelkerk/Singel
 • Centraal Station
 • Herenmarkt

Boek nu je Amsterdam Light Festival Privé Rondvaart

Ben je nieuwsgierig naar hoe de lichtkunstwerken het thema van het Amsterdam Light Festival tot leven brengen? We staan te popelen om je aan boord van onze boten te verwelkomen en samen met jou volop van het festival te genieten.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee mag varen zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 21:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Laagste tarieven
Meerdere opstaplocaties
Omgeving Amsterdam Centrum
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Alle boten zijn elektrisch
Volg ons
+ 31 (0) 20 422 70 07