Canal Motorboats

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.

Nee, je hebt geen vaarbewijs nodig als je met ons gaat grachten varen in Amsterdam. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. We leggen alles uit voor vertrek. Neem wel alle vaarregels goed door voordat je de grachten op gaat.

Alle leeftijden zijn welkom bij Canal Motorboats. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om de boot te mogen besturen.

Je hebt geen ervaring nodig om zelf te varen door Amsterdam. Wij leggen alles uit voordat je de grachten op gaat. Je kunt wel alvast de vaarregels doornemen om goed voorbereid te zijn. Zo blijft varen veilig voor jou en voor anderen op de grachten.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt brengen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug. 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Canal Motorboats beslissen om de reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. 

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Je hebt een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Nee, je hebt geen verzekering nodig. Wij hebben een eigen verzekering. Je hebt wel een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Er zijn een aantal vaarregels waar je je aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan dat muziek op de boot niet is toegestaan en geef grotere boten altijd voorrang. Bekijk alle vaarregels.

Nee, het is verboden om op het IJ te varen voor verhuurboten in Amsterdam. Dit geldt voor alle boten die gehuurd worden in de hoofdstad.

Nee, je mag geen muziek afspelen op de boot in verband met geluidsoverlast op de grachten. Je kunt hiervoor een boete krijgen. Doe dit dus niet! Bekijk alle vaarregels.

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken, inclusief alcoholische drankjes, mee te nemen als je zelf gaat varen. Het is echter van belang dat de bestuurder van de boot nuchter blijft, dus het is raadzaam om van tevoren te bepalen wie de aangewezen bestuurder zal zijn. Bekijk onze tips voor lekkere hapjes op de boot. Houd er rekening mee dat deze regel alleen geldt voor zelf te varen boten. Op grotere boten zoals de IJdok (rondvaartboot voor 30 personen) is het niet toegestaan om eigen dranken en eten mee te nemen. Als je catering wenst, regelen wij dit graag voor je. Let op: deze regels gelden niet op Koningsdag en Gay Pride. Op deze dagen is het wel toegestaan om je eigen eten mee te nemen, maar drinken niet. Drinken wordt op deze dagen door ons verzorgd.

Ja, zwemvesten voor kinderen liggen gratis voor je klaar. Ben je met een grote groep kinderen? Neem dan voor de zekerheid even contact met ons op zodat we zeker weten dat we genoeg zwemvesten beschikbaar hebben.

Zorg er in ieder geval voor dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt en een bewijs van reservering. Je kan verder zelf bepalen wat je meeneemt tijdens de boottrip, denk bijvoorbeeld aan lekkere hapjes en drankjes voor tijdens het varen. Voor de zonnige dagen zijn een zonnebril en zonnebrandcrème prettig. Ook kan het op het water snel afkoelen. Neem dus voor de zekerheid een jas, warme trui of vest mee.

Jij bepaalt de vaarroute als je kiest voor zelf varen. Jij bent dan de kapitein en bepaalt zelf de route die je vaart. We kunnen je natuurlijk ook helpen om een mooie vaarroute te maken. Als je een (privé) rondvaart boekt, bepalen wij de vaarroute. Dit kan uiteraard in overleg.

Onze privé rondvaartboten met kapitein zijn al te huur vanaf €292,50 voor 1,5 uur. Dit is afhankelijk van de wensen die erbij komen zoals catering en activiteiten. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen.
 • 1,5 uur - vanaf €292,50
 • 2 uur - vanaf €390,00
 • 3 uur vanaf €585,00
 • 4 uur - vanaf €780,00

De privé rondvaartboot (IJdok) heeft plek voor 30 personen.

Wij vertrekken in principe altijd vlak voor Amsterdam Centraal, ter hoogte van Stationsplein 18 met onze privé rondvaartboten. Wil je liever vanaf een andere locatie vertrekken? Neem contact met ons op.

Je kunt uit een aantal extra opties kiezen wanneer je met de IJdok, onze privé rondvaartboot, gaat varen:
 • Open bar (bier/wijn/fris)
 • Bittergarnituur
 • Plastic vissen
 • Alternatieve opstaplocatie

We kunnen langs verschillende highlights varen, zoals:
 • Grachtengordel
 • Anne Frank Huis
 • Oosterdok
 • Haven
 • Amstel rivier
Indien gewenst geeft onze schipper onderweg uitleg bij wat je zoal voorbij ziet komen.

Nee, muziek is helaas nooit toegestaan op de Amsterdamse grachten. Dit is vanuit de gemeente bepaald.

Onze nieuwe privé sloepen zijn open. Wil je liever een overdekte sloep? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een overdekte sloep beschikbaar in een ouder model.

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen tijdens een privé rondvaart (de IJdok boot). Je kunt wel eten en drinken door ons laten regelen. (Met uitsluiting van Koningsdag en Gay Pride, dan is het wel toegestaan om je eigen eten mee te nemen. Maar ook dan wordt drinken door ons geregeld).

Dit zijn de tarieven voor een rondvaart ticket vanaf Amsterdam Centraal:
 • Volwassenen: €19,95
 • Kinderen <14: €9,50
 • Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen): nu van €58,90 voor €55,-

Onze sloepen zijn open en dus niet overdekt.

Ja, families en kinderen krijgen korting op de ticketprijs van de rondvaart.
 • Volwassenen: €19,95
 • Kinderen <14: €9,50
 • Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen): nu van €58,90 voor €55,-

De rondvaart door Amsterdam Centrum duurt ongeveer 1 uur.

Heb je een ticket gekocht voor een rondvaart? Je kunt opstappen vlak voor Station Amsterdam Centraal. Het adres is Stationsplein 18, 1012 AB Amsterdam. Je ziet de boot van ons zusterbedrijf Eco Boats Amsterdam daar aan de kade liggen. De boot zal hier ook weer terugkeren. Dit is dus tevens de opstap- als afstaplocatie.

De prijs is inclusief een gratis drankje naar keuze. Daarnaast zal de kapitein gedurende de rondvaart interessante verhalen delen over de bezienswaardigheden waar jullie langs zullen varen.

We starten vanaf Station Amsterdam Centraal en varen in 1 uur langs de populairste plekken in Amsterdam Centrum zoals De Wallen, De Magere Brug, De Amstel, Prinsengracht en de Herengracht.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Laagste tarieven
Meerdere opstaplocaties
Omgeving Amsterdam Centrum
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Alle boten zijn elektrisch
+ 31 (0) 20 422 70 07