Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Wij zijn het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag tot en met vrijdag: 11:00 - 19:00 uur
 • Zaterdag en zondag: 10:00 - 20:00 uur

Wij hebben 2 verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze tarieven.

Onze groene boten zijn geschikt voor maximaal 7 personen en onze blauwe boten zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Het is eventueel ook voor grotere groepen mogelijk om een boot te huren. We hebben een XL boot beschikbaar voor 35 personen. Neem hiervoor contact met ons op.

Alle leeftijden zijn welkom bij Canal Motorboats. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om de boot te besturen.

Je kunt bij ons al een boot huren voor 1 uur of langer. De groene boten zijn van maandag tot en met vrijdag te huur voor minimaal 1 uur, op zaterdag en zondag is dit minimaal 2 uur. De blauwe boten kunnen iedere dag voor minstens 2 uur of langer gehuurd worden.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot de laat terugbrengt brengen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

Je mag tot 7 dagen van te voren kosteloos annuleren of verplaatsen. Je krijgt dan het volledige bedrag terug. Indien je 7 dagen tot 48 uur van te voren annuleert, krijg je 50% van het bedrag terug. Binnen 48 uur annuleren of verplaatsen is niet mogelijk, je bent dan het volledige bedrag verschuldigd. Bij extreem slecht/gevaarlijk weer kan alleen Canal Motorboats beslissen om de reservering te annuleren of te verplaatsen. 

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Je hebt een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Nee, je hebt geen verzekering nodig. Wij hebben een eigen verzekering. Je hebt wel een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Je hebt geen ervaring nodig om de boot te besturen. Wij leggen alles uit voordat je gaat varen. Je kunt wel alvast de vaarregels doornemen om goed voorbereid te zijn.

Nee, je hebt geen vaarbewijs nodig om met onze boten te kunnen varen. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. We leggen alles uit voor vertrek. Neem alle vaarregels goed door voordat je het water op gaat.

Ja, dit is mogelijk. Je kunt plastic vissen tijdens het varen (graag in opmerkingen vermelden bij het reserveren). Wij kunnen ook een leuke speurtocht organiseren, de catering verzorgen of een ander uitje plannen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Ja! Ieder jaar hebben we tijdens populaire evenementen, zoals Koningsdag en de Amsterdam Gay pride, weer leuke aanbiedingen. Hou hiervoor onze website in de gaten. Boek wel ruim een maand van tevoren, omdat onze boten op deze dagen altijd razendsnel volgeboekt zijn.

Er zijn een aantal vaarregels waar je je aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan dat luide muziek niet is toegestaan en geef grotere boten altijd voorrang. Bekijk alle vaarregels.

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

Nee, je mag geen muziek afspelen op de boot. Je kunt hiervoor een boete krijgen.

Ja, je mag je eigen drinken en eten meenemen. Let op: degene die de boot bestuurt, moet nuchter blijven. Bespreek dus van te voren wie de Bob is.

Ja dat mag! Het is uiteraard wel je eigen verantwoordelijkheid.

Ja, de zwemvesten liggen gratis voor je klaar.

Je kunt uiteraard zelf bepalen wat je meeneemt tijdens de boottocht, denk bijvoorbeeld aan lekkere hapjes en drankjes. Voor de zonnige dagen zijn een zonnebril en zonnebrandcrème prettig. Ook kan het op het water snel afkoelen. Neem dus voor de zekerheid een jas, warme trui of vest mee. Zorg er in ieder geval voor dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt en een bewijs van reservering.

Jij bepaalt de vaarroute. Jij bent de kapitein en bepaalt zelf de route die je vaart door de grachten van Amsterdam. We kunnen je natuurlijk ook helpen om een mooie vaarroute te maken.

We zijn open! Er gelden momenteel geen extra regels. Wij houden alle covid regels hier up-to-date bij.

Nee, dat is niet nodig tijdens een boottocht.

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Privé boot huren
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en routes
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Voordelige bootverhuur
Kies uit 2 boten
Plek voor 1 tot 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Locatie Canal Motorboats

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

De leukste vaarroutes

Vaarroutes

Wij hebben alvast een aantal leuke vaarroutes door de Amsterdamse grachten voor je uitgestippeld.

 • Kies uit een vaarroute van 2 uur of 3 uur
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Combineer de routes met leuke activiteiten
 • Je vaart langs de bekendste grachten van Amsterdam
 • Maak je eigen vaarroute
 • Je krijgt een handige kaart mee van de grachten
 • Een langere route varen is ook mogelijk
Bekijk vaarroutes

Canal Motorboats: De voordeligste bootverhuur van Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Canal Motorboats. Lees de meest gestelde vragen

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Wij zijn het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag tot en met vrijdag: 11:00 - 19:00 uur
 • Zaterdag en zondag: 10:00 - 20:00 uur

Wij hebben 2 verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze tarieven.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 11:00 - 19:00
Zaterdag en zondag: 10:00 - 20:00