Canal Motorboats

Wat is de toegestane vaarsnelheid in Amsterdam?

Op de grachten van Amsterdam geldt een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat je een boete kan krijgen indien deze snelheid wordt overschreden. De hoogte van de boete is afhankelijk van de snelheidsoverschrijding en begint vanaf €95,-.

Welke vaarregels gelden voor muziek opzetten?

Het is verboden muziek op je boot af te spelen. Indien je je niet aan de vaarregels houdt, mogen de handhavers je apparatuur in beslag nemen en een boete uitschrijven. Houd je hier dus aan om dit te voorkomen als je een boot in Amsterdam huurt.

Houd rekening met de woonboten

Vaar niet te dicht bij woonboten en fotograaf niet naar binnen bij de woonboten als je over de Amsterdamse grachten vaart.

Houd de boot en het water schoon

Het gebruik van confetti, vuurwerk, rijst e.d. is niet toegestaan aan boord. Er mag ook geen afval overboord gegooid worden. Je kan het afval kwijt in de vuilnisbak bij onze sloepverhuur. Indien het vaartuig niet vrij van afval wordt achtergelaten, ben je een bedrag van tenminste €50,- aan schoonmaakkosten verschuldigd.

Wie moet je voorrang geven op de grachten van Amsterdam?

Een Amsterdamse vaarregel die altijd geldt is, dat er voorrang verleend moet worden aan langere boten. Zie je dus een boot die langer is dan jouw boot? Geef de boot dan altijd voorrang. Geef daarnaast ook altijd voorrang aan beroepsvaart. Dit zijn dus ook rondvaartboten.

Aan welke kant moet je varen op de grachten?

Volgens de vaarregels Amsterdam moet je altijd rechts varen op de grachten. Dit wordt ook wel stuurboord genoemd. Maak ook duidelijk aan andere boten welke kant je op wilt varen.

Waar in Amsterdam mag je niet varen?

Op sommige plekken in Amsterdam mag je niet varen tijdens je boottocht. Je mag bijvoorbeeld niet varen op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station).

Welke vaarregels gelden voor het nuttigen van alcohol?

Je mag alcohol drinken tijdens het varen, maar de schipper moet wel nuchter zijn. Als schipper is het maximum alcoholpromillage 0,5. Voor de passagiers geldt geen maximum alcoholpromillage. Daarentegen wordt er streng op gelet dat er geen overlast en ongepast gedrag vertoond wordt. Hier staan dan ook hoge boetes op. Daarbij ben je niet verzekerd tegen schade indien de schipper het alcohol promillage heeft overschreden.

Waar mag je niet afmeren in Amsterdam?

Je mag volgens de vaarregels Amsterdam niet afmeren onder of aan bruggen en op plaatsen waar dat door middel van een verbodsbord wordt aangegeven. Ook afmeren aan woonboten en andere vaartuigen is niet toegestaan.

Hoe oud moet je zijn om de boot te besturen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om zelf te varen in Amsterdam en de boot te besturen.

Varen Amsterdam regels

Wij van Canal motorboats vinden het heel belangrijk om onze gasten er op te wijzen dat er respectvol wordt omgegaan met omwonenden. Zorg dat je de Amsterdamse vaarregels naleeft en dat je geen enige vorm van overlast veroorzaakt voor omwonenden of anderen op het water. Ook willen we je er op attenderen dat er streng wordt opgetreden tegen overlast en ongepast gedrag door de handhavers van Amsterdam. Volg dus de Amsterdam pleziervaart vaarregels voor een leuke en veilige tocht! Bekijk alle andere vaarregels die in Amsterdam gelden op de officiële website.

 • Afmeren verboden Afmeren verboden
 • Verboden ligplaats te nemen Verboden ligplaats te nemen
 • Goed opletten Goed opletten
 • Verboden te passeren Verboden te passeren
 • Geen doorgang Geen doorgang

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Laagste tarieven
Meerdere opstaplocaties
Omgeving Amsterdam Centrum
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Alle boten zijn elektrisch
+ 31 (0) 20 422 70 07