Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
  • Laagste prijs
  • Zelf varen zonder vaarbewijs
  • Kies uit 2 boten
  • Midden in het centrum

Wat is de toegestane vaarsnelheid in Amsterdam?

Op de grachten van Amsterdam geldt een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat je een boete kan krijgen indien deze snelheid wordt overschreden. De hoogte van de boete is afhankelijk van de snelheidsoverschrijding en begint vanaf €95,-.

Mag je muziek opzetten tijdens het varen in Amsterdam?

Het is verboden muziek op je boot af te spelen. Indien je je niet aan de vaarregels houdt, mogen de handhavers je apparatuur in beslag nemen en een boete uitschrijven. Houd je hier dus aan om dit te voorkomen.

Wie moet je voorrang geven op de grachten van Amsterdam?

Een Amsterdamse vaarregel die altijd geldt is, dat er voorrang verleend moet worden aan langere boten. Zie je dus een boot die langer is dan jouw boot? Geef de boot dan altijd voorrang. Geef daarnaast ook altijd voorrang aan beroepsvaart. Dit zijn dus ook rondvaartboten.

Aan welke kant moet je varen op de Amsterdamse grachten?

Volgens de vaarregels Amsterdam moet je altijd rechts varen op de Amsterdamse grachten. Dit wordt ook wel stuurboord genoemd. Maak ook duidelijk aan andere boten welke kant je op wilt varen.

Waar mag je niet varen in Amsterdam?

Op sommige plekken in Amsterdam mag je niet varen. Je mag bijvoorbeeld niet varen op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station).

Mag je alcohol drinken als je gaat varen in Amsterdam?

Je mag alcohol drinken tijdens het varen in Amsterdam, maar de schipper moet wel nuchter zijn. Als schipper is het maximum alcoholpromillage 0,5. Voor de passagiers geldt geen maximum alcoholpromillage. Daarentegen wordt er streng op gelet dat er geen overlast en ongepast gedrag vertoond wordt. Hier staan dan ook hoge boetes op. Daarbij ben je niet verzekerd tegen schade indien de schipper het alcohol promillage heeft overschreden.

Waar mag je niet afmeren in Amsterdam?

Je mag volgens de vaarregels Amsterdam niet afmeren onder of aan bruggen en op plaatsen waar dat door middel van een verbodsbord wordt aangegeven. Ook afmeren aan woonboten en andere vaartuigen is niet toegestaan.

Hoe oud moet je zijn om de boot te besturen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om zelf de boot te besturen.

Varen Amsterdam regels

Wij van Canal motorboats vinden het heel belangrijk om onze gasten er op te wijzen dat er respectvol wordt omgegaan met omwonenden. Zorg dat je tijdens het varen Amsterdam regels naleeft en dat je geen enige vorm van overlast veroorzaakt voor omwonenden of anderen op het water. Ook willen we je er op attenderen dat er streng wordt opgetreden tegen overlast en ongepast gedrag door de handhavers van Amsterdam. Volg dus de Amsterdam pleziervaart vaarregels voor een leuke en veilige tocht!

  • Afmeren verboden Afmeren verboden
  • Verboden ligplaats te nemen Verboden ligplaats te nemen
  • Goed opletten Goed opletten
  • Verboden te passeren Verboden te passeren
  • Geen doorgang Geen doorgang
Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Privé boot huren in Amsterdam
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Goedkope bootverhuur Amsterdam
Kies uit 2 boten
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Bootverhuur Amsterdam locatie

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Goedkoop een boot huren in Amsterdam doe je bij Canal Motorboats

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

We zijn open! Er gelden geen extra regels.

Ja, de zwemvesten liggen gratis voor je klaar.

Je kunt uiteraard zelf bepalen wat je meeneemt, denk bijvoorbeeld aan lekkere hapjes en drankjes. Voor de zonnige dagen zijn een zonnebril en zonnebrandcrème prettig. Ook kan het op het water snel afkoelen. Neem dus voor de zekerheid een jas, warme trui of vest mee. Zorg er in ieder geval voor dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt en €150 borg.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00

Volg ons

Contactgegevens

Canal Motorboats
Bootverhuur Amsterdam
Zandhoek 22
1013 KT Amsterdam

KVK: 33290675

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com