Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

Wat is de toegestane vaarsnelheid in Amsterdam?

Op de grachten van Amsterdam geldt een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat je een boete kan krijgen indien deze snelheid wordt overschreden. De hoogte van de boete is afhankelijk van de snelheidsoverschrijding en begint vanaf €95,-.

Welke vaarregels gelden voor muziek opzetten?

Het is verboden muziek op je boot af te spelen. Indien je je niet aan de vaarregels houdt, mogen de handhavers je apparatuur in beslag nemen en een boete uitschrijven. Houd je hier dus aan om dit te voorkomen als je een boot in Amsterdam huurt.

Houd rekening met de woonboten

Vaar niet te dicht bij woonboten en fotograaf niet naar binnen bij de woonboten als je over de Amsterdamse grachten vaart.

Houd de boot en het water schoon

Het gebruik van confetti, vuurwerk, rijst e.d. is niet toegestaan aan boord. Er mag ook geen afval overboord gegooid worden. Je kan het afval kwijt in de vuilnisbak bij onze sloepverhuur. Indien het vaartuig niet vrij van afval wordt achtergelaten, ben je een bedrag van tenminste €50,- aan schoonmaakkosten verschuldigd.

Wie moet je voorrang geven op de grachten van Amsterdam?

Een Amsterdamse vaarregel die altijd geldt is, dat er voorrang verleend moet worden aan langere boten. Zie je dus een boot die langer is dan jouw boot? Geef de boot dan altijd voorrang. Geef daarnaast ook altijd voorrang aan beroepsvaart. Dit zijn dus ook rondvaartboten.

Aan welke kant moet je varen op de grachten?

Volgens de vaarregels Amsterdam moet je altijd rechts varen op de grachten. Dit wordt ook wel stuurboord genoemd. Maak ook duidelijk aan andere boten welke kant je op wilt varen.

Waar in Amsterdam mag je niet varen?

Op sommige plekken in Amsterdam mag je niet varen tijdens je boottocht. Je mag bijvoorbeeld niet varen op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station).

Welke vaarregels gelden voor het nuttigen van alcohol?

Je mag alcohol drinken tijdens het varen, maar de schipper moet wel nuchter zijn. Als schipper is het maximum alcoholpromillage 0,5. Voor de passagiers geldt geen maximum alcoholpromillage. Daarentegen wordt er streng op gelet dat er geen overlast en ongepast gedrag vertoond wordt. Hier staan dan ook hoge boetes op. Daarbij ben je niet verzekerd tegen schade indien de schipper het alcohol promillage heeft overschreden.

Waar mag je niet afmeren in Amsterdam?

Je mag volgens de vaarregels Amsterdam niet afmeren onder of aan bruggen en op plaatsen waar dat door middel van een verbodsbord wordt aangegeven. Ook afmeren aan woonboten en andere vaartuigen is niet toegestaan.

Hoe oud moet je zijn om de boot te besturen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om zelf te varen in Amsterdam en de boot te besturen.

Varen Amsterdam regels

Wij van Canal motorboats vinden het heel belangrijk om onze gasten er op te wijzen dat er respectvol wordt omgegaan met omwonenden. Zorg dat je de Amsterdamse vaarregels naleeft en dat je geen enige vorm van overlast veroorzaakt voor omwonenden of anderen op het water. Ook willen we je er op attenderen dat er streng wordt opgetreden tegen overlast en ongepast gedrag door de handhavers van Amsterdam. Volg dus de Amsterdam pleziervaart vaarregels voor een leuke en veilige tocht! Bekijk alle andere vaarregels die in Amsterdam gelden op de officiële website.

 • Afmeren verboden Afmeren verboden
 • Verboden ligplaats te nemen Verboden ligplaats te nemen
 • Goed opletten Goed opletten
 • Verboden te passeren Verboden te passeren
 • Geen doorgang Geen doorgang

Waar kan je ons vinden?

Amsterdam Centrum

Amsterdam centrum
Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
Wij zijn vandaag geopend
10:00 - 21:00 uur
Het adres van onze bootverhuur locatie in Amsterdam Centrum is Zandhoek 22, Amsterdam. Dit is op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook zijn er voldoende (betaalde) parkeerplekken in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand.
Bekijk de routebeschrijving

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Privé boot huren
Je mag zelf varen
Incl. kussens, dekens en routes
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Laagste tarieven
Kies je eigen boot
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Activiteiten en Evenementen

Leuke bedrijfsuitjes in Amsterdam op de grachten

Ben jij op zoek naar een leuk bedrijfsuitje in Amsterdam? Huur een boot bij Canal Motorboats en combineer een teamuitje met door de grachten varen! Bekijk hier welke leuke teamactiviteiten in Amsterdam wij aanbieden.
Lees meer

Boot huren voor Amsterdam Gay Pride 2023

Iedere Amsterdammer, Rotterdammer, Hagenees en zelfs Brabander kijkt in de zomer uit naar één specifieke feestdag. We hebben het natuurlijk over de Gay Pride Amsterdam. De volgende editie van de Amsterdam Canal Parade is op 5 augustus 2023.
Lees meer

8 Leuke evenementen in Amsterdam in 2023

Op zoek naar leuke evenementen in Amsterdam in 2023? Wij hebben er een aantal voor je uitgelicht die je echt vanaf de grachten moet beleven. Bekijk in één overzicht alle evenementen.
Lees meer

Canal Motorboats: De voordeligste bootverhuur van Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Canal Motorboats. Lees de meest gestelde vragen

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Wij hebben twee verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze bootverhuur tarieven voor meer informatie.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 10:00 - 21:00

Amsterdam Centrum

Amsterdam centrum
Wij zijn vandaag geopend
10:00 - 21:00