Canal Motorboats

Nu reserveren

Wat is de toegestane vaarsnelheid in Amsterdam?

Op de grachten van Amsterdam geldt een maximum vaarsnelheid van 6 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat je een boete kan krijgen indien deze snelheid wordt overschreden. De hoogte van de boete is afhankelijk van de snelheidsoverschrijding en begint vanaf €95,-.

Welke vaarregels gelden voor muziek opzetten?

Het is verboden muziek op je boot af te spelen. Indien je je niet aan de vaarregels houdt, mogen de handhavers je apparatuur in beslag nemen en een boete uitschrijven. Houd je hier dus aan om dit te voorkomen als je een boot in Amsterdam huurt.

Houd rekening met de woonboten

Vaar niet te dicht bij woonboten en fotograaf niet naar binnen bij de woonboten als je over de Amsterdamse grachten vaart.

Houd de boot en het water schoon

Het gebruik van confetti, vuurwerk, rijst e.d. is niet toegestaan aan boord. Er mag ook geen afval overboord gegooid worden. Je kan het afval kwijt in de vuilnisbak bij onze sloepverhuur. Indien het vaartuig niet vrij van afval wordt achtergelaten, ben je een bedrag van tenminste €50,- aan schoonmaakkosten verschuldigd.

Wie moet je voorrang geven op de grachten van Amsterdam?

Een Amsterdamse vaarregel die altijd geldt is, dat er voorrang verleend moet worden aan langere boten. Zie je dus een boot die langer is dan jouw boot? Geef de boot dan altijd voorrang. Geef daarnaast ook altijd voorrang aan beroepsvaart. Dit zijn dus ook rondvaartboten.

Aan welke kant moet je varen op de grachten?

Volgens de vaarregels Amsterdam moet je altijd rechts varen op de grachten. Dit wordt ook wel stuurboord genoemd. Maak ook duidelijk aan andere boten welke kant je op wilt varen.

Waar in Amsterdam mag je niet varen?

Op sommige plekken in Amsterdam mag je niet varen tijdens je boottocht. Je mag bijvoorbeeld niet varen op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station).

Welke vaarregels gelden voor het nuttigen van alcohol?

Je mag alcohol drinken tijdens het varen, maar de schipper moet wel nuchter zijn. Als schipper is het maximum alcoholpromillage 0,5. Voor de passagiers geldt geen maximum alcoholpromillage. Daarentegen wordt er streng op gelet dat er geen overlast en ongepast gedrag vertoond wordt. Hier staan dan ook hoge boetes op. Daarbij ben je niet verzekerd tegen schade indien de schipper het alcohol promillage heeft overschreden.

Waar mag je niet afmeren in Amsterdam?

Je mag volgens de vaarregels Amsterdam niet afmeren onder of aan bruggen en op plaatsen waar dat door middel van een verbodsbord wordt aangegeven. Ook afmeren aan woonboten en andere vaartuigen is niet toegestaan.

Hoe oud moet je zijn om de boot te besturen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om zelf te varen in Amsterdam en de boot te besturen.

Varen Amsterdam regels

Wij van Canal motorboats vinden het heel belangrijk om onze gasten er op te wijzen dat er respectvol wordt omgegaan met omwonenden. Zorg dat je de Amsterdamse vaarregels naleeft en dat je geen enige vorm van overlast veroorzaakt voor omwonenden of anderen op het water. Ook willen we je er op attenderen dat er streng wordt opgetreden tegen overlast en ongepast gedrag door de handhavers van Amsterdam. Volg dus de Amsterdam pleziervaart vaarregels voor een leuke en veilige tocht! Bekijk alle andere vaarregels die in Amsterdam gelden op de officiële website.

 • Afmeren verboden Afmeren verboden
 • Verboden ligplaats te nemen Verboden ligplaats te nemen
 • Goed opletten Goed opletten
 • Verboden te passeren Verboden te passeren
 • Geen doorgang Geen doorgang

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Wij hebben twee verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze bootverhuur tarieven voor meer informatie.

Onze groene boten zijn geschikt voor maximaal 7 personen en onze blauwe boten zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Met meer personen varen? Reserveer dan meerdere boten.

Alle leeftijden zijn welkom bij Canal Motorboats. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om de boot te besturen. Bekijk de algemene voorwaarden voor alle voorwaarden die bij ons gelden.

Je kunt bij ons al een boot huren in Amsterdam voor 2 uur of langer. Voor ieder uur langer varen met de groene boot, betaal je een laag uurtarief. Zo kan je zelf bepalen hoe lang jij wilt varen.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt brengen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug. 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Canal Motorboats beslissen om te reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. 

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m vr: 10:00 – 21:00

Za t/m zo: 10:00 – 22:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Kies je eigen privé boot
Geen vaarbewijs nodig
Incl. kussens, dekens en routes
Laagste tarieven
In het centrum van Amsterdam
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Plek voor 7 of 8 personen
Alle boten zijn elektrische sloepen
+ 31 (0) 20 422 70 07