Canal Motorboats

Ontdek Amsterdam met Canal Motorboats

Ontdek de historische binnenstad van Amsterdam met Canal Motorboats. Vanaf onze sloepverhuur in Amsterdam vaar je binnen enkele minuten de zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam op. Wist je dat de grachtengordel op de Unesco Werelderfgoed-lijst staat? Dit is niet voor niets! Het is prachtig om te zien en nog mooier om te ervaren. Wij zijn dan ook van mening dat de hoofdstad het beste te bewonderen is vanaf de grachten. Reserveer een boot en geniet van een fantastische dag op de Amsterdamse grachten met vrienden en familie. Een ervaring om nooit te vergeten!

Oudste bootverhuur van de hoofdstad

Canal Motorboats is de oudste bootverhuur van de hoofdstad en bestaat al sinds 1996. Onze bootverhuur ligt op een unieke plek in Amsterdam: het Westerdok. Dit ligt op loopafstand van het Centraal Station en trekt (mede daardoor) duizenden bezoekers per jaar. Wij zijn het hele jaar geopend. Onze ruime motorboten varen geruisloos en zijn milieuvriendelijk. Zo kan je middenin een drukke stad genieten van de stilte en rust op het water. Benieuwd hoe je het beste naar ons toe kunt komen? Bekijk onze routebeschrijving.

Beste bootverhuur tarieven

Met een bootje varen door Amsterdam is erg populair. Wij begrijpen wel waarom! Hierdoor kunnen de tarieven echter erg snel stijgen. Bij Canal Motorboats hebben we daarom vaste lage prijzen opgesteld. Los van de prettige prijzen, geniet je bij ons ook van een vrolijke service en merk je direct onze liefde voor het varen. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Kies je eigen sloep

Je kunt bij Canal Motorboats twee verschillende sloepen huren in Amsterdam. Al onze sloepen zijn elektrisch en daardoor ook milieuvriendelijk. De sloepen van Canal Motorboats hebben plek voor maximaal 8 personen. Wil je met een grotere groep varen? Reserveer dan meerdere boten. Neem contact met ons op voor meer informatie of speciale verzoeken.

Inclusief leuke bootactiviteiten

Wij vinden het belangrijk dat jij, je vrienden, familie of collega’s een onvergetelijke dag op het water hebben. Daarom helpen wij graag om jouw dagje uit in Amsterdam compleet te maken. Heb je binnenkort een familie uitje, organiseer je een bedrijfsuitje, vriendenuitje of wil je iemand verassen?  Ons ervaren team denkt graag mee over mogelijkheden binnen- en buitenboords. Wil je bijvoorbeeld de boottocht in Amsterdam combineren met een leuke buiten activiteit in Amsterdam? Laat het ons weten en wij zorgen dat alles klaarstaat bij aankomst. Dit is geheel kosteloos wanneer je een boot bij ons huurt.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee mag varen zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 21:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Laagste tarieven
Meerdere opstaplocaties
Omgeving Amsterdam Centrum
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Alle boten zijn elektrisch
+ 31 (0) 20 422 70 07