Canal Motorboats

Huur een boot mét groepsactiviteit in Amsterdam

Wil jij over de grachten varen combineren met een leuke activiteit in Amsterdam? Goed idee! Wij bieden kosteloos buitenactiviteiten in Amsterdam aan wanneer je een boot bij ons huurt. Wil je een activiteit doen? Huur een boot in Amsterdam en zet de naam van de activiteit in de opmerkingen bij het maken van een reservering. Wij regelen de rest. We bieden de volgende groepsactiviteiten in Amsterdam aan:

 • Plastic Vissen
 • Speurtocht

 

Plastic vissen als activiteit boeken

Vind jij het milieu net zo belangrijk als wij en wil je de Amsterdamse grachten schoon houden? Kies dan voor deze buitenactiviteit in Amsterdam. Plastic vissen is een populaire activiteit voor jong en oud. Je krijgt schepnetten en vuilniszakken mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijdens het varen. Nog iets spannender maken? Maak er dan een competitie van. Wie kan het meeste afval uit de Amsterdamse grachten vissen tijdens het grachten varen in Amsterdam? Perfect voor een groepsactiviteit in Amsterdam dus. En zo zorgen we er samen voor dat de grachtengordel van Amsterdam op de UNESCO werelderfgoedlijst blijft staan.

Plastic vissen reserveren

Wil je graag plastic vissen tijdens jouw boottochtje door Amsterdam? Dit kost niks extra. Zet ‘plastic vissen’ in de opmerkingen als je een reservering maakt. Wij zorgen er dan voor dat al het materiaal aanwezig is.

Wat vonden anderen van plastic vissen in Amsterdam?

“Plastic vissen met Canal Motorboats was echt super. Tijdens het varen kun je echt iets betekenen voor de stad. Dat is heel fijn.” – Chantal

“Iedereen werd bloedfanatiek! Alles wat niet in de gracht hoort werd meegenomen. Echt heel leuk om met z’n allen te doen.” – Alex

“De kinderen vonden het reuze interessant. Prachtig om te zien hoe ze hun best deden en later aan hun ouders vertelden waarom het zo belangrijk is.” – Mirna

 

Reading a map on a boat in Amsterdam

Speurtocht op de grachten als activiteit boeken

Wil je Amsterdam op een unieke manier ontdekken? Kies dan voor de bootspeurtocht. Je krijgt dan een mooie route mee die langs verschillende bekende plekken in Amsterdam gaat. Zo leer je de hoofdstad goed kennen én doe je tegelijkertijd een leuke groepsactiviteit in Amsterdam. Tip: je kan ook meerdere teams maken en er een competitie van maken. Welke team heeft de boot speurtocht als eerste compleet?

Let op! Voor locatie Centrum kun je een route van minimaal 2 uur kiezen om de speurtocht te doen. Voor locatie Oost kun je kiezen voor een route van minimaal 3 uur.

Grachten speurtocht reserveren

Wil je graag de grachten speurtocht doen tijdens het varen? Huur een sloep in Amsterdam en zet ‘speurtocht’ in de opmerkingen bij het maken van een reservering. Dit kost niks extra. Wij regelen de rest.

Wat vonden anderen van de speurtocht in Amsterdam?

“Meerdere boten gehuurd, zeer vriendelijk te woord gestaan en de boten zijn zeer comfortabel. Erg leuke speurtocht gedaan met het team en zeker voor herhaling vatbaar.” – Farred

“De speurtocht was leuk om te doen. We hebben dit tijdens een familiedag gedaan. Niet alleen de kids, maar ook de volwassenen vonden het erg leuk.” – Jesse

“Een ontzettend leuke manier om Amsterdam te leren kennen met het team. En tussendoor genoten van de prachtige grachten. ” – Myrthe

Buitenactiviteiten in Amsterdam voor groepen

Wil je een leuke buiten activiteit in Amsterdam doen met een grotere groep tijdens een vriendenuitje, familie uitje of een bedrijfsuitje bijvoorbeeld? Dat kan bij Canal Motorboats. Reserveer meerdere boten en ga erop uit met z’n allen. De activiteiten zoals plastic vissen en een speurtocht zijn kosteloos bij te boeken. Plezier gegarandeerd! Neem contact met ons op voor vragen of verzoeken.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam
 • Locatie Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Laagste tarieven
Meerdere opstaplocaties
Omgeving Amsterdam Centrum
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Alle boten zijn elektrisch
+ 31 (0) 20 422 70 07