Canal Motorboats

De 12e editie van het Amsterdam Light Festival

Tijdens de 12e editie van het Amsterdam light festival word je meegenomen in de wondere wereld van de verbeelding. Het thema Technologie & AI laat je twee keer nadenken over wat je nou daadwerkelijk ziet. In deze kunst expositie waar licht de leidraad is, wordt jouw kijk op de kunstwerken op de proef gesteld! Wat zie je en waarom zie je dat?

De Amsterdam Light Festival route varen

De 20 lichtkunstwerken zijn gekozen uit honderden inschrijvingen en zijn vanaf het water van dichtbij te bewonderen. De kunstwerken komen in de schemering al tot leven en zijn met al hun effecten adembenemend mooi. In combinatie met de Amsterdamse grachten is dit een unieke ervaring en bezienswaardigheid in Amsterdam. Vanaf 1 november tot en met 21 januari is het Amsterdam light festival geopend voor jong en oud. De lichten gaan om 17.00 aan en zijn te bewonderen tot 23.00 uur. Via de website van het Amsterdam Light Festival is er voor 7,50 euro een digitale routekaart te koop met extra informatie over alle kunstwerken en een route waar je langs kunt varen. Wij adviseren om minimaal 3 uur een boot te huren in Amsterdam.

Boot huren voor Amsterdam Light Festival 2023-2024

Bij Canal Motorboats zijn wij al jaren onder de indruk van dit festival en adviseren wij onze klanten dit festival te bezoeken. Je kunt een boot bij ons huren en de route langs de kunstwerken varen. De elektrisch aangedreven boten zijn bij uitstek geschikt om de kunstwerken van dichtbij te bewonderen. Vanaf 17:00 uur wordt het donker en komen de kunstwerken tot leven.  Geef je verbeelding de vrije loop en kom ontspannen genieten van al het moois wat dit festival te bieden heeft. Huur direct een boot voor het Amsterdam Light Festival of neem contact met ons op.

Tip: Wij raden aan om minimaal 3 uur of langer een boot te huren om de Amsterdam Light Festival route te varen. 

Tip: leuk om met de familie te doen

Het festival is voor jong en oud, dus perfect voor tijdens een familie uitje of een bedrijfsuitje! Vaar langs de lichtjesroute en leer over de kunstwerken terwijl je over de prachtige grachten vaart. Het thema van dit jaar is extra magisch. Ontdek Amsterdam met je familie, vrienden of collega’s en maak er een geweldige avond van.

Bonus tip: haal wat te eten voor tijdens het varen of maak lekkere hapjes vooraf en maak er een gezellig etentje van op de boot.


Wat zeggen onze klanten?

Hoe werkt het?

Ontdek Amsterdam op een unieke manier met Canal Motorboats! Reserveer jouw boot, kies een datum en tijd, kom naar onze verhuur, en vaar door de grachten! Plezier op het water gegarandeerd!

 • Kies een boot, datum en tijd
 • Plaats jouw reservering
 • Kom naar onze bootverhuur
 • Vaar door Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07