Canal Motorboats

Een leuk dagje uit in de Randstad is altijd een goed idee! De Randstad heeft het allemaal. Cultuur, shoppen en spelen. Binnen en buiten. In dit blog besteden we aandacht aan een perfect dagje Randstad, met kinderen. Omdat een dagje in de Randstad misschien wat breed is, focussen wij hier op een dagje uit in de steden Utrecht en Amsterdam. Met onderstaande tips kun je wel een week vullen. Kies jouw favorieten uit en stel je eigen dagje in de Randstad met de kids samen.

Leerzaam dagje uit in de Randstad

Het aanbod musea in Amsterdam is erg breed. Er zijn veel musea die ook voor kinderen erg leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het NEMO Science Museum, waar wetenschap en technologie op een leuke (en begrijpelijke) manier worden gebracht. Maar ook het Scheepvaartmuseum is een echte aanrader. Helemaal als je het combineert met een dagje varen in Amsterdam.

Utrecht heeft ook een uiteenlopend museum aanbod welke ook voor de allerkleinsten een echte beleving zijn. Lekker interactief bezig zijn met de leukste onderwerpen. Van muziek tot Nijntje en treinen en alles wat daarbij komt kijken. De meeste musea zijn de ideale bestemming voor een slecht weer dagje uit.

Dagje varen in Amsterdam

Varen is ontspannend. Ook in een drukke stad als Amsterdam. Op het water kom je weer even helemaal tot rust. Helemaal als je zelf achter het roer zit. Maar ook wij weten dat kinderen niet altijd even lang stil kunnen zitten. Daarom hebben we leuke boot uitjes in Amsterdam samengesteld. Zodat de kinderen lekker actief blijven tijdens het varen.

Wat denk je bijvoorbeeld van een speurtocht vanuit de boot? Vaar zelf door de grachten van Amsterdam terwijl je de speurtocht probeert te volgen. Zo vaar je sowieso een mooie route door Amsterdam!

Zijn jullie echte vissers? Kijk dan wie het meeste plastic kan vissen tijdens jullie boottocht door Amsterdam. Zo ben je tegelijkertijd aan het genieten en de stad schoner aan het maken. Dikke win – win!

Beide uitjes zijn gratis te bij te boeken als je een boot bij onze sloepverhuur in Amsterdam huurt. Kunnen jullie juist wel goed ontspannen op het water zonder extra activiteiten? Overweeg dan een picknick op het water, dat is pas echt genieten! 

Dagje spelen in de Randstad

Of je het nu combineert met een educatief uitje, varen door de Amsterdamse grachten of juist shoppen tot de auto vol zit. Er moet natuurlijk wel gespeeld worden in de Randstad. En laat je in Amsterdam en Utrecht nou net kunnen spelen tot je erbij neervalt! Al mag eerder stoppen natuurlijk ook altijd. KidZcity is het grootste indoor attractiepark van de Randstad voor kinderen t/m 11 jaar. Met draaiende attracties, botsauto’s, lasergamen en verschillende klim- en klauter toestellen. Hier worden zelfs ouders soms weer even kind! Vooral papa’s gaan vaak helemaal op in het potje lasergamen, al zwemmen er ook genoeg vissen van moeders in ViZcity. 

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07