Canal Motorboats

1. Bestel een picknickmand

Wat is er fijner dan uitgebreid in het zonnetje genieten van een smakelijke picknick tijdens je boottocht door Amsterdam? En je hoeft deze niet eens zelf te maken en mee te nemen. Je kunt ze namelijk gewoon bestellen, bijvoorbeeld bij Picnic Company Amsterdam. Ze hebben een uitgebreid assortiment: van high tea tot tapas en van belegde broodjes tot een Provençaalse lunch. Je kunt deze lekkernijen zelf ophalen bij een woonboot op de Nieuwe Prinsengracht zonder zelfs maar van boord te gaan!

Locatie: Nieuwe Prinsengracht 86 G, 1018 VV Amsterdam

2. Bitterballen aan bakboord

Hollandser kan het bijna niet: een schaal warme, verse bitterballen! Klaar voor een kleine twist? Ga dan voor Bar Bitterbal. Ze hebben meer dan 25 verschillende soorten bitterballen. Ga bijvoorbeeld voor een balletje rivierkreeft of een vegetarische bitterbal met rode biet. Deze zaak bevindt zich aan de Utrechtsestraat en is het makkelijkst te bereiken door aan te meren aan de Herengracht. Smullen maar!

Locatie: Utrechtsestraat 18, 1017 VN Amsterdam

3. Ontbijt aan boord

Lekker vroeg de boot op om de drukte voor te zijn? Denk dan eens aan een ontbijtje aan boord. Wij tippen Prins Heerlijk. Je kunt hier de hele dag door terecht voor een verse croissant of, voor de stevige trek, een volledige English breakfast. Alles is mee te nemen aan tijdens het varen in de grachten van Amsterdam. Dit café is via het water het makkelijkst te bereiken via de Oudezijds Voorburgwal.

Locatie:  Prins Hendrikkade 57, 1012 AC Amsterdam

4. Verse sushi om te delen

Sushi is een typisch gerecht dat je gezellig kunt delen met z’n allen in een sloep. Bestel gewoon à la carte jouw favoriete mix van sashimi, maki, nigiri’s en gegrilde hapjes en geniet samen vanaf het water. Een leuke plek waar je gemakkelijk terecht kan vanaf het water is Genki aan de Reguliersdwarsstraat.

Locatie: Reguliersdwarsstraat 26, 1017 BM Amsterdam

5. Pizza tijdens het varen

Nog zo’n ideale maaltijd om te delen en gemakkelijk om op te eten (zonder bestek!) is natuurlijk de pizza. Je vindt in Amsterdam talloze leuke tentjes aan de gracht waar je je pizza kunt bestellen en afhalen. Probeer, bijvoorbeeld, pizzeria San Marco aan de Amstelkade een keer. Hier vind je echte, verse pizza’s die je via een luikje onder de brug zo aan boord kunt halen. Hoe leuk is dat!

Locatie: Amstelkade 148A, 1078AW Amsterdam

Aanmeren aan een terras

Liever aanmeren en even van het bootje af om wat te eten en te drinken? Dat kan ook natuurlijk. Je kunt op veel plekken je bootje aanmeren en een terrasje pakken. Huur een boot in Amsterdam en geniet van al het moois dat de hoofdstad te bieden heeft.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam
 • Locatie Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07