Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

Vaar langs deze historische plekken in Amsterdam

Hoe leuk is het om de historische plekken in Amsterdam te bekijken vanaf het water? Wij zijn van mening dat dit de beste manier is om de stad te ontdekken! Een bootje huren en over de grachten varen is niet alleen erg leuk om te doen, maar je leert de stad op een hele andere manier kennen.

De Munttoren

Wie kent het niet? De prachtige munttoren die in de middeleeuwen een onderdeel was van de stadspoorten. Hier werden vroeger de munten geslagen vandaar de naam. Je kan hier langs varen met je bootje en op Zaterdag middag (tussen 14:00-15:00) wordt er een concert gegeven op het klokkenspel dat 38 klokken telt. Je kunt vanuit je bootje hiernaar luisteren. 

De Gouden bocht

Dit is een stuk Herengracht waar de in de 17e eeuw alleen de aller rijkste kooplieden hun, vaak van natuursteen gebouwde, grachtenpanden bouwden. Dit stukje van Amsterdam weerspiegelt nog steeds de het rijkdom van de gouden eeuw. Erg indrukwekkend. 

De Smalle brug

Deze dubbele ophaalbrug werd in de 17e eeuw gebouwd, maar was toen der tijd erg smal. Inmiddels is de brug gerenoveerd en staat er een prachtige en romantisch uitziende brug. En als het avond is, zijn er honderden lichtjes te zien die de Amstel oplichten. Je kan met je boot onder deze historische brug door varen. Wij raden dit aan!

De Wallen

Dit was vroegen het middelpunt van vertier in het havengebied. Schippers en kooplieden van over de hele wereld kwamen hier naartoe voor een spannende nacht. Hedendaags staan de wallen nog steeds bekend voor zijn oude karakter, de gezellige barretjes en natuurlijk de rode lichtjes en ramen. Je kan zelf door de historische grachten van de wallen varen.

De negen straatjes

Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht werden in het centrum door drie straatjes aan elkaar verbonden. Dit was vroeger een broedplaats van ambacht, handel en cultuur. De namen van de straten zijn dan ook benoemd naar de ambacht die er vroeger werd gedreven. En nu eeuwen later is het nog steeds een plek waar ambachtslieden en kunstenaars hun werk verkopen. Bezoek het deze bijzondere plek zelf vanuit je bootje en vaar langs de historische straatjes.

Wil jij de geschiedenis van de Amsterdamse grachten zelf ontdekken? Huur een bootje en ervaar het zelf.

De geschiedenis van de grachten

De eerste grachten zijn in de middeleeuwen aangelegd om de stad te beschermen tegen buitenstaanders. Later werd de stad uitgebreid en kwam de grachten binnen de stadsmuren te liggen. De functie van de grachten veranderden van beveiliging naar infrastructuur. Doordat de grachten door de stad liepen was het mogelijk om goederen per boot door de stad te vervoeren. Hiermee werd Amsterdam een van de machtigste handelssteden van de wereld.

Het geavanceerde waterwegen systeem bracht een bevolkingsgroei met zich mee. Daarom werd er in 1613 de stad uitgebreid. De Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht werden aangelegd om het rijkere deel van Amsterdam uit te breiden en hier handel makkelijk te maken vanuit de pakhuizen die er werden gebouwd. Gedurende de 17e eeuw werd de stad wel vier keer uitgebreid. Pas bij de laatste keer kregen de drie grachten (Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht ) de halve maan vorm. De grachten lopen vanaf de Brouwersgracht parallel aan elkaar en monden naar een viertal flauwe bochten uit in de Amstel.

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam zelf tijdens het varen. Reserveer direct een bootje op onze website en geniet van je dagje uit.

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Privé boot huren in Amsterdam
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Goedkope bootverhuur Amsterdam
Kies uit 2 boten
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Bootverhuur Amsterdam locatie

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes

De leukste vaarroutes

Wij hebben alvast een aantal vaarroutes voor je uitgestippeld.

 • Kies uit een vaarroute van 2 uur of 3 uur
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Combineer de routes met leuke activiteiten
 • Je vaart langs de bekendste grachten van Amsterdam
 • Maak je eigen vaarroute
 • Je krijgt een handige kaart mee van de grachten
 • Een langere route varen is ook mogelijk
Bekijk vaarroutes

Goedkoop een boot huren in Amsterdam doe je bij Canal Motorboats

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

We zijn open! Er gelden geen extra regels.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 22:00

Volg ons

Contactgegevens

Canal Motorboats
Bootverhuur Amsterdam
Zandhoek 22
1013 KT Amsterdam

KVK: 33290675

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com