Canal Motorboats

1. De Hermitage Amsterdam

De Hermitage is een prachtig museum te vinden aan de Amstel. Het gebouw is in 1682 gebouwd en was oorspronkelijk een verpleeghuis voor ouderen. In de de jaren negentig moest er een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg gebouwd worden. De architect kwam op het idee om het gebouw om te bouwen tot museum. De Hermitage is met zijn klassieke monumentale stijl één van de mooiste gebouwen van Amsterdam waar je langs kan varen.

Leuke feitjes over De Hermitage

 • Er is een Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Begin jaren 90 is er een vestiging in Amsterdam bijgekomen.
 • Dit is mede ingegeven door de driehonderdjarige historische band tussen Amsterdam en Sint-Petersburg. Tsaar Peter de grote had in 1697 stage gelopen op een Zaanse scheepswerk en in de 19e eeuw was koning Willen II gehuwd met de Russische tsarendochter Anna Paulowna.
 • Het werd in 2004 gebouwd in een bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht. De Hermitage is in 2009 verhuisd naar een groter gebouw aan de Amstelhof.

2. Het Anne Frank Huis

Aan de Prinsengracht op rand van de grachtengordel in het centrum van Amsterdam vindt je het Anne Frank huis dat in 1635 is gebouwd. Elk jaar trekt dit monumentale pand miljoenen bezoekers. Toen in 1942 Anne Frank en haar familie daar onderdook, heeft zij hier haar wereldberoemde dagboek ‘Het Achterhuis’ geschreven. Dit prachtige monumentale pand kan je gemakkelijk per boot bereiken en bezichtigen. Wij raden het zeker aan om hier langs te varen tijdens je dagje Amsterdam.  

Leuke feitjes over Het Anne Frank Huis

 • Het gebouw was een bedrijfspand van Otto Frank. Op de tweede en derde verdieping dook het gezin Frank onder.
 • Op de eerste verdieping was het magazijn. Er waren maar weinig mensen die wisten dat de familie Frank daarboven ondergedoken zat. Zij moesten overdag dus heel stil zijn om dit geheim te houden.
 • Het Anne Frank Huis trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.
 • Het gebouw naast Het Anne Frank Huis was eerst een studentenflat. Dit is eind jaren 90 gesloopt en gerestaureerd zodat het museum uitgebreid kon worden.

3. De Westertoren

Iets verder doorvaren over de Prinsengracht, vind je de Westertoren. De Westertoren ook wel de parel van de Jordaan genoemd is gebouwd in het jaar 1638 en is met 87 meter de hoogste toren van Amsterdam. De toren kenmerkt zich door zijn kitscherige stadswapen en keizerskroon bovenaan de toren. Het was dan ook in de 17e eeuw het pronkstuk van Amsterdam. De kerk is in 1984 gerestaureerd, maar geheel in oude stijl gelaten. Een prachtig historisch gebouw in Amsterdam die je niet mag missen.

Leuke feitjes over De Westertoren

 • De Westertoren heeft 2 slagklokken, 3 luidklokken en 50 carillon klokken.
 • Het carillon wordt elke dinsdag van 12:00 tot 13:00 uur bespeelt door beiaardier Boudewijn Zwart.
 • Bijnamen voor de Westertoren zijn:  ‘de Lange Jan’, ‘de Ouwe Wester’ of ‘de Parel van de Jordaan’.
 • Amsterdam groeide in de 16e eeuw uit van 30.000 naar 200.000 inwoners. De Jordaan werd ontworpen om het groter aantal arbeiders te huisvesten. Hiervoor is toen de Noorderkerk gebouwd. Voor de rijke grachtengordel verrees aan de andere kant van de Prinsengracht de Westerkerk.

4. De Munttoren

De Munttoren is ook een prachtig stuk erfgoed dat dateert uit de jaren ’80 van de 15e eeuw. De Munttoren die vroeger de Regulierstoren werd genoemd dankt zijn naam aan de functie die hij had in deze tijd. Er werden namelijk munten geslagen. Daarnaast was de toren deel van de Regulierspoort en fungeerde als bescherming van de stad. De Regulierstoren is het enige zichtbare overblijfsel van deze poort en daarom zo bijzonder. Een andere reden waarom je deze toren niet mag overslaan tijdens je dagje uit Amsterdam, is omdat op elke zaterdag om 14:00 er een concert wordt gehouden door het klokkenspel. Deze is vanaf het water te aanschouwen.

Leuke feitjes over de Munttoren

 • De Munttoren is het overblijfsel van de oude Regulierspoort die in 1618 door brand verwoest werd. Alleen de westelijke buitentoren overleefde de brand. Deze toren is daarna opnieuw gebouwd en werd later de Munttoren.
 • Hoewel het muntrecht na twee jaar alweer aan de stad ontnomen werd, hield de toren de naam Munttoren.
 • Het Muntplein, waar de toren staat, werd tot 1877 Schapenplein genoemd en van 1877 tot 1917 Sophiaplein. De bevolking bleef het plein echter Muntplein noemen door de toren. De naam is daarom veranderd naar het Muntplein.

5. De Oude kerk

De Oude kerk ofwel de Sint-Nicolaaskerk, is niet alleen de oudste kerk van Amsterdam, maar ook het oudste gebouw in Amsterdam. De kerk dateert uit 1306 en typeert zich door zijn Hollandse baksteen gotiek. Daarentegen is de toren in een andere stijl gerestaureerd en heeft naast de gotische stijl ook renaissance achtige sierlijke details gekregen. Of je nou een liefhebber bent van architectuur of niet, je moet de oude kerk een keer gezien hebben. Je kan er makkelijk met je bootje langsvaren, als je over de Oudezijds Voorburgwal in de rosse buurt vaart.

Ontdek meer van Amsterdam

Wil je nog meer leuke plekken in Amsterdam ontdekken? Wij hebben de 5 mooiste plekjes om langs te varen op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niks mist tijdens je bootuitje op de grachten. Huur een sloep in Amsterdam en ga erop uit samen met vrienden, familie of collega’s.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam
 • Locatie Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07