Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

1. De Hermitage Amsterdam

De Hermitage is een prachtig museum te vinden aan de Amstel. Het gebouw is in 1682 gebouwd en was oorspronkelijk een verpleeghuis voor ouderen. In de de jaren negentig moest er een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg gebouwd worden. De architect kwam op het idee om het gebouw om te bouwen tot museum. De Hermitage is met zijn klassieke monumentale stijl één van de mooiste gebouwen van Amsterdam waar je langs kan varen.

2. Het Anne Frank huis

Aan de Prinsengracht op rand van de grachtengordel in het centrum van Amsterdam vindt je het Anne Frank huis dat in 1635 is gebouwd. Elk jaar trekt dit monumentale pand miljoenen bezoekers. Toen in 1942 Anne Frank en haar familie daar onderdook, heeft zij hier, haar later, wereldberoemde dagboek geschreven. Dit prachtige monumentale pand kan je gemakkelijk per boot bereiken en bezichtigen. Een zekere aanraden om langs te varen tijdens je dagje Amsterdam.

3. De Westertoren

Iets verder doorvaren over de Prinsegracht, vind je de Westertoren. De Westertoren ook wel de parel van de Jordaan genoemd is gebouwd in het jaar 1637 en is met 87 meter is dit de hoogste toren van Amsterdam. De toren kenmerkt zich door zijn kitscherige stadswapen en keizerskroon bovenaan de toren. Het was dan ook in de 17e eeuw het pronkstuk van Amsterdam. De kerk is in 1984 gerestaureerd, maar geheel in oude stijl gelaten. Een echte historische hotspot die je niet mag missen tijdens je dagje Amsterdam.

4. De Munttoren

De Munttoren is ook een prachtig stuk erfgoed dat dateert uit de jaren ’80 van de 15e eeuw. De munttoren die vroeger de Regulierstoren werd genoemd dankt zijn naam aan de functie die hij had in deze tijd. Er werden namelijk munten geslagen. Daarnaast was de toren deel van de Regulierspoort en fungeerde als bescherming van de stad. De Regulierstoren is het enige zichtbare overblijfsel van deze poort en daarom zo bijzonder. Een andere reden waarom je deze toren niet mag overslaan tijdens je dagje uit Amsterdam, is omdat op elke zaterdag om 14:00 er een concert wordt gehouden door het klokkenspel. Deze is vanaf het water te aanschouwen.

5. De Oude kerk

De Oude kerk ofwel de Sint-Nicolaaskerk, is niet alleen de oudste kerk van Amsterdam, maar ook het oudste gebouw dat je in onze hoofdstad kan vinden. De kerk dateert uit 1306 en typeert zich door zijn Hollandse baksteen gotiek. Daarentegen is de toren in een andere stijl gerestaureerd en heeft naast de gotische stijl ook renaissance achtige sierlijke details gekregen. Of je nou een liefhebber bent van architectuur of niet, je moet de oude kerk een keer gezien hebben. Je kan er makkelijk met je bootje langsvaren, als je over de Oudezijds Voorburgwal in de rosse buurt vaart.

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Privé boot huren in Amsterdam
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Goedkope bootverhuur Amsterdam
Kies uit 2 boten
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Bootverhuur Amsterdam locatie

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes

De leukste vaarroutes

Wij hebben alvast een aantal vaarroutes voor je uitgestippeld.

 • Kies uit een vaarroute van 2 uur of 3 uur
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Combineer de routes met leuke activiteiten
 • Je vaart langs de bekendste grachten van Amsterdam
 • Maak je eigen vaarroute
 • Je krijgt een handige kaart mee van de grachten
 • Een langere route varen is ook mogelijk
Bekijk vaarroutes

Goedkoop een boot huren in Amsterdam doe je bij Canal Motorboats

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

We zijn open! Er gelden geen extra regels.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 22:00

Volg ons

Contactgegevens

Canal Motorboats
Bootverhuur Amsterdam
Zandhoek 22
1013 KT Amsterdam

KVK: 33290675

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com