Canal Motorboats

Nu reserveren

1. De Hermitage Amsterdam

De Hermitage is een prachtig museum te vinden aan de Amstel. Het gebouw is in 1682 gebouwd en was oorspronkelijk een verpleeghuis voor ouderen. In de de jaren negentig moest er een dependance van de Hermitage in Sint Petersburg gebouwd worden. De architect kwam op het idee om het gebouw om te bouwen tot museum. De Hermitage is met zijn klassieke monumentale stijl één van de mooiste gebouwen van Amsterdam waar je langs kan varen.

Leuke feitjes over De Hermitage

 • Er is een Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Begin jaren 90 is er een vestiging in Amsterdam bijgekomen.
 • Dit is mede ingegeven door de driehonderdjarige historische band tussen Amsterdam en Sint-Petersburg. Tsaar Peter de grote had in 1697 stage gelopen op een Zaanse scheepswerk en in de 19e eeuw was koning Willen II gehuwd met de Russische tsarendochter Anna Paulowna.
 • Het werd in 2004 gebouwd in een bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht. De Hermitage is in 2009 verhuisd naar een groter gebouw aan de Amstelhof.

2. Het Anne Frank Huis

Aan de Prinsengracht op rand van de grachtengordel in het centrum van Amsterdam vindt je het Anne Frank huis dat in 1635 is gebouwd. Elk jaar trekt dit monumentale pand miljoenen bezoekers. Toen in 1942 Anne Frank en haar familie daar onderdook, heeft zij hier haar wereldberoemde dagboek ‘Het Achterhuis’ geschreven. Dit prachtige monumentale pand kan je gemakkelijk per boot bereiken en bezichtigen. Wij raden het zeker aan om hier langs te varen tijdens je dagje Amsterdam.  

Leuke feitjes over Het Anne Frank Huis

 • Het gebouw was een bedrijfspand van Otto Frank. Op de tweede en derde verdieping dook het gezin Frank onder.
 • Op de eerste verdieping was het magazijn. Er waren maar weinig mensen die wisten dat de familie Frank daarboven ondergedoken zat. Zij moesten overdag dus heel stil zijn om dit geheim te houden.
 • Het Anne Frank Huis trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.
 • Het gebouw naast Het Anne Frank Huis was eerst een studentenflat. Dit is eind jaren 90 gesloopt en gerestaureerd zodat het museum uitgebreid kon worden.

3. De Westertoren

Iets verder doorvaren over de Prinsengracht, vind je de Westertoren. De Westertoren ook wel de parel van de Jordaan genoemd is gebouwd in het jaar 1638 en is met 87 meter de hoogste toren van Amsterdam. De toren kenmerkt zich door zijn kitscherige stadswapen en keizerskroon bovenaan de toren. Het was dan ook in de 17e eeuw het pronkstuk van Amsterdam. De kerk is in 1984 gerestaureerd, maar geheel in oude stijl gelaten. Een prachtig historisch gebouw in Amsterdam die je niet mag missen.

Leuke feitjes over De Westertoren

 • De Westertoren heeft 2 slagklokken, 3 luidklokken en 50 carillon klokken.
 • Het carillon wordt elke dinsdag van 12:00 tot 13:00 uur bespeelt door beiaardier Boudewijn Zwart.
 • Bijnamen voor de Westertoren zijn:  ‘de Lange Jan’, ‘de Ouwe Wester’ of ‘de Parel van de Jordaan’.
 • Amsterdam groeide in de 16e eeuw uit van 30.000 naar 200.000 inwoners. De Jordaan werd ontworpen om het groter aantal arbeiders te huisvesten. Hiervoor is toen de Noorderkerk gebouwd. Voor de rijke grachtengordel verrees aan de andere kant van de Prinsengracht de Westerkerk.

4. De Munttoren

De Munttoren is ook een prachtig stuk erfgoed dat dateert uit de jaren ’80 van de 15e eeuw. De Munttoren die vroeger de Regulierstoren werd genoemd dankt zijn naam aan de functie die hij had in deze tijd. Er werden namelijk munten geslagen. Daarnaast was de toren deel van de Regulierspoort en fungeerde als bescherming van de stad. De Regulierstoren is het enige zichtbare overblijfsel van deze poort en daarom zo bijzonder. Een andere reden waarom je deze toren niet mag overslaan tijdens je dagje uit Amsterdam, is omdat op elke zaterdag om 14:00 er een concert wordt gehouden door het klokkenspel. Deze is vanaf het water te aanschouwen.

Leuke feitjes over de Munttoren

 • De Munttoren is het overblijfsel van de oude Regulierspoort die in 1618 door brand verwoest werd. Alleen de westelijke buitentoren overleefde de brand. Deze toren is daarna opnieuw gebouwd en werd later de Munttoren.
 • Hoewel het muntrecht na twee jaar alweer aan de stad ontnomen werd, hield de toren de naam Munttoren.
 • Het Muntplein, waar de toren staat, werd tot 1877 Schapenplein genoemd en van 1877 tot 1917 Sophiaplein. De bevolking bleef het plein echter Muntplein noemen door de toren. De naam is daarom veranderd naar het Muntplein.

5. De Oude kerk

De Oude kerk ofwel de Sint-Nicolaaskerk, is niet alleen de oudste kerk van Amsterdam, maar ook het oudste gebouw in Amsterdam. De kerk dateert uit 1306 en typeert zich door zijn Hollandse baksteen gotiek. Daarentegen is de toren in een andere stijl gerestaureerd en heeft naast de gotische stijl ook renaissance achtige sierlijke details gekregen. Of je nou een liefhebber bent van architectuur of niet, je moet de oude kerk een keer gezien hebben. Je kan er makkelijk met je bootje langsvaren, als je over de Oudezijds Voorburgwal in de rosse buurt vaart.

Ontdek meer van Amsterdam

Wil je nog meer leuke plekken in Amsterdam ontdekken? Wij hebben de 5 mooiste plekjes om langs te varen op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niks mist tijdens je bootuitje op de grachten. Huur een sloep in Amsterdam en ga erop uit samen met vrienden, familie of collega’s.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Wij hebben twee verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze bootverhuur tarieven voor meer informatie.

Onze groene boten zijn geschikt voor maximaal 7 personen en onze blauwe boten zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Met meer personen varen? Reserveer dan meerdere boten.

Alle leeftijden zijn welkom bij Canal Motorboats. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om de boot te besturen. Bekijk de algemene voorwaarden voor alle voorwaarden die bij ons gelden.

Je kunt bij ons al een boot huren in Amsterdam voor 2 uur of langer. Voor ieder uur langer varen met de groene boot, betaal je een laag uurtarief. Zo kan je zelf bepalen hoe lang jij wilt varen.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt brengen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug. 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Canal Motorboats beslissen om te reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. 

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.
Lees de meest gestelde vragen

Reserveer een boot

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

De voordeligste bootverhuur van Amsterdam!

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m vr: 10:00 – 21:00

Za t/m zo: 10:00 – 22:00

Ontdek de stad vanaf het water met Canal Motorboats

Kies je eigen privé boot
Geen vaarbewijs nodig
Incl. kussens, dekens en routes
Laagste tarieven
In het centrum van Amsterdam
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Plek voor 7 of 8 personen
Alle boten zijn elektrische sloepen
+ 31 (0) 20 422 70 07