Canal Motorboats

1. Goedkoop familie uitje Amsterdam

Wist je dat grachten varen één van de goedkoopste familie uitjes in Amsterdam is? Onze sloepverhuur heeft ook nog eens één van de laagste uurtarieven van alle bootverhuurders in Amsterdam. Onze boten zijn ruim genoeg voor 7 tot 8 personen, afhankelijk van welke boot je kiest. Je betaalt daarnaast niet per persoon, maar per boot. Hierdoor zijn de kosten een stuk lager dan wanneer je een familieuitje in Amsterdam doet waarbij je per persoon moet betalen. Huur een boot in Amsterdam en ontdek de stad samen met de familie!

2. Familie uitjes met kind in Amsterdam

Grachten varen is ontzettend leuk om te doen, voor jong en oud. Perfect dus als je op zoek bent naar een familie uitje Amsterdam met kinderen. Als je in Amsterdam gaat grachten varen, is er heel veel om naar te kijken. Er gebeurt van alles om je heen. Daarnaast mag je de boot ook zelf besturen zonder vaarbewijs. Jij bent de kapitein bij Canal Motorboats en bepaalt zelf waar je heen wilt, hoe lang je wilt varen en wie van de familieleden achter het stuur mag zitten. Je kunt elkaar natuurlijk ook afwisselen tijdens het varen, zodat iedereen kan ervaren hoe het is om een kapitein te zijn. Let op, je moet boven de 18 jaar oud zijn om de boot te besturen. De volwassenen kunnen zo gezellig met elkaar praten tijdens het varen en van het uitzicht genieten terwijl de kinderen genieten van de snelheid van de boot en alles wat om hen heen gebeurt.

3. Interactief familie uitje in Amsterdam

In Amsterdam varen is op zich zelf natuurlijk al een geweldig familieuitje Amsterdam, maar wist je dat wij ook hele leuke activiteiten aanbieden tijdens het varen? Zo heb je twee uitjes in één!

Boot speurtocht

Tijdens het varen krijgen jullie leuke opdrachten mee die jullie moeten uitvoeren. Hebben jullie 2 of meer bootjes gehuurd? Maak dan 2 teams en strijd tegen elkaar! Het team dat als eerste alle opdrachten heeft uitgevoerd, is de winnaar. Zo is varen in Amsterdam nóg leuker. Een bootspeurtocht is een aanrader voor familie uitjes met kinderen, maar ook voor volwassenen is het ontzettend leuk om te doen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze speurtochten of als je een speurtocht wilt boeken bij je boottocht. Dit is geheel kosteloos en gratis bij te boeken.

Plastic vissen

Wil jij plastic vissen tijdens het varen? Goed idee! Je bent zo milieubewust bezig én het is ook nog eens erg leuk om te doen. Jullie krijgen schepnetten mee aan boord en de taak is om zoveel mogelijk afval uit het water te vissen tijdens het varen. Wie kan het meeste afval verzamelen? Het is competitief en erg leuk om met z’n allen te doen. Of juist tegen elkaar in teams! Dit uitje kan kosteloos erbij geboekt worden. Zet het in de opmerkingen bij het maken van een reservering of neem contact met ons op.

Bekijk meer informatie over onze activiteiten

4. Familie uitjes in Amsterdam met eten

Heb je al eens op een boot gegeten, gepicknickt, geborreld of geluncht? Nog niet? Dit is je kans als je op zoek bent naar een culinair familie uitje in Amsterdam. Bij familie uitjes met eten denken mensen vaak aan restaurants, maar er zijn zoveel meer leuke opties!  Maak vooraf heerlijke hapjes klaar en neem je eigen picknick mand mee tijdens een boottocht met de familie in Amsterdam. Geen tijd of zin om zelf hapjes te maken? Koop dan van te voren een kant-en-klare picknickmand of vaar langs één van de vele leuke restaurants aan het water. Zo is je dagje Amsterdam met familie nóg completer.

5. Bijzonder familie uitje Amsterdam

Een sloep huren en over de grachten varen is een heel bijzonder familie uitje in Amsterdam. Wist je dat de beroemde grachtengordel aan het einde van de 16e eeuw en begin van de 17e eeuw is gebouwd? Met meer dan 100 km aan grachten is het een unieke ervaring om te varen in Amsterdam. De grachtengordel is zelfs in 2010 benoemd tot UNESCO werelderfgoed! Ga tijdens het varen langs het Grachten Museum en ontdek het Amsterdam van toen en nu. Wij hebben ook alvast een leuke, historische vaarroute in Amsterdam uitgestippeld voor je, zodat je het échte Amsterdam ervaart tijdens je familieuitje Amsterdam.

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.
 • Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
 • Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam
 • Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07