Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

1. De Magere Brug

Eén van de meest romantische plekjes waar je in Amsterdam langs kunt varen is de Magere Brug, ook wel skinny bridge genoemd. Je vindt de brug aan de Amstel. Er gaan verschillende verhalen ten ronde waar de brug zijn naam aan te danken heeft. Een daarvan is dat er twee magere zusjes aan ieders weerszijde van het water woonden en de brug werd aangelegd om deze twee te herenigen.

Als de zon ondergaat wordt de brug verlicht met meer dan duizend lampjes. De lampjes die weerspiegelen in het water van de Amstel maken het een sprookjesachtige setting. Niet voor niks dus dat de brug werd gebruikt als filmdecor in een scene van de James bond film ‘diamonds are forever‘. Een erg leuke plek in Amsterdam waar je langs kunt varen!  Huur een bootje in Amsterdam en ontdek het zelf. 

2. Oudezijds Voorburgwal

Wist je dat voor 1385 de Amstel Amsterdam in twee vrijwel gelijke delen had verdeeld? Ter bescherming van de stad werd toen aan elke zijde een gracht gegraven met daarachter een burgwal. Toen achter deze wallen nieuwe wallen werden aangelegd, werd de bestaande wal de Voorburgwal en de nieuwe wal de Achterburgwal. Dit was ook zo bij de oude en nieuwe zijde. Vandaar de namen.  

De oudste gracht van Amsterdam; de Oudezijds Voorburgwal bevindt zich op de Wallen in het centrum van Amsterdam. Vaar over deze historische gracht en ervaar de Oud Amsterdamse sferen die in deze buurt tot op heden bewaard zijn gebleven. Aan de gracht vind je niet alleen de rood verlichte ramen en bruine cafeetjes. Ook de prachtige monumentale panden, het wapen van Riga en de Oude kerk behoren tot de bezienswaardigheden die je vanuit deze gracht kunt bezoeken. Een mooie plek in Amsterdam om langs te varen dus!

3. De Oudezijds kolk “het kolkje”

Het kolkje is de smalste sluis van Amsterdam. Je kan er niet doorheen varen, maar het is toch zeker één van de mooiste plekjes waar je langs kan varen in Amsterdam. De sluis werd in de middeleeuwen aangelegd om het waterniveau te reguleren en de stad te beschermen tegen overstromingen. 

Aan de Oudezijds Kolk staan grachtenpanden die gebouwd zijn in de 17e eeuw. Een daarvan is het oudste pakhuis van Amsterdam, deze vind je op nr. 5. Vanaf de 19e eeuw werd de gracht namelijk gebruikt als transportweg. De pakhuizen en bedrijven gebruikten het water als de aan- en afvoer van goederen en producten. Dit is een mooi stukje geschiedenis van Amsterdam waar je langs kunt varen.

4. De Gouden Bocht

Als je op zoek bent naar de mooiste plekjes in Amsterdam om langs de varen dan moet de Gouden Bocht zeker op je lijstje staan. Deze bocht bevindt zich op een bijzonder stukje van de Herengracht ter hoogte van de Leidsestraat – Vijzelstraat.

Aan de gouden bocht staan de duurste grachtenpanden van Amsterdam die in de Gouden eeuw zijn gebouwd. Als je er langs vaart zie je dit terug in de bouwstijl. De prachtige details op de gevels en de grote aantallen ramen zijn kenmerkend voor deze tijd. Erg indrukwekkend om te zien!

5. De Munttoren

De Munttoren ofwel de Regulierstoren is het enige overblijfsel van de stadspoorten die in de middeleeuwen de stad van buitenstaanders beschermde. De rest van de poort is in 1618 afgebrand. In deze toren werden in de middeleeuwen munten geslagen, vandaar de naam.

Vaar langs deze bijzondere toren als je in Amsterdam bent. Op Zaterdagmiddag om 14:00 uur wordt er een concert gegeven door het klokkenspel. Deze is vanuit je boot te beluisteren. Maar ook op andere dagen is het een mooie plek om langs te varen. 

Bonus tip

Wij hebben een bonus tip voor je! Er zijn vele routes die je kunt nemen in de stad. Denk aan een historische route, een culinaire route of vaar bijvoorbeeld langs de mooiste gebouwen van Amsterdam! Stippel je eigen route uit en vaar langs de mooiste plekken van Amsterdam.

Voordelig varen in Amsterdam

Wist je dat het huren van een boot in Amsterdam helemaal niet duur hoeft te zijn? Een boot huren bij Canal Motorboats is namelijk een relatief goedkoop uitje in Amsterdam. Je betaalt niet per persoon, maar per boot. Daarnaast bieden wij voordelige uurtarieven aan. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen in Amsterdam. Waar wacht je nog op? Reserveer een bootje en ontdek de mooiste plekken in Amsterdam!

Waar kan je ons vinden?

Amsterdam Centrum

Amsterdam centrum
Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
Wij zijn vandaag geopend
10:00 - 21:00 uur
Het adres van onze bootverhuur locatie in Amsterdam Centrum is Zandhoek 22, Amsterdam. Dit is op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook zijn er voldoende (betaalde) parkeerplekken in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand.
Bekijk de routebeschrijving

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Dit krijg je bij Canal Motorboats

Privé boot huren
Je mag zelf varen
Incl. kussens, dekens en routes
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Laagste tarieven
Kies je eigen boot
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Canal Motorboats: De voordeligste bootverhuur van Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Canal Motorboats. Lees de meest gestelde vragen

Onze bootverhuur is te vinden in het Westerdok in Amsterdam. Dit ligt in het verlengde van de Prinsengracht, dichtbij Station Amsterdam Centraal. Ons adres is Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Je kunt ons goed lopend bereiken of met de bus, fiets of auto. Bekijk de routebeschrijving.

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Wij hebben twee verschillende boten waar je uit kunt kiezen, de groene boot en de blauwe boot. Beide boten hebben een ander tarief. Bekijk onze bootverhuur tarieven voor meer informatie.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 10:00 - 21:00

Amsterdam Centrum

Amsterdam centrum
Wij zijn vandaag geopend
10:00 - 21:00