Canal Motorboats

1. De Magere Brug

Eén van de meest romantische plekjes waar je in Amsterdam langs kunt varen is de Magere Brug, ook wel skinny bridge genoemd. Je vindt de brug aan de Amstel. Er gaan verschillende verhalen ten ronde waar de brug zijn naam aan te danken heeft. Een daarvan is dat er twee magere zusjes aan ieders weerszijde van het water woonden en de brug werd aangelegd om deze twee te herenigen.

Als de zon ondergaat wordt de brug verlicht met meer dan duizend lampjes. De lampjes die weerspiegelen in het water van de Amstel maken het een sprookjesachtige setting. Niet voor niks dus dat de brug werd gebruikt als filmdecor in een scene van de James bond film ‘diamonds are forever‘. Een erg leuke plek in Amsterdam waar je langs kunt varen!  Huur een bootje in Amsterdam en ontdek het zelf. 

2. Oudezijds Voorburgwal

Wist je dat voor 1385 de Amstel Amsterdam in twee vrijwel gelijke delen had verdeeld? Ter bescherming van de stad werd toen aan elke zijde een gracht gegraven met daarachter een burgwal. Toen achter deze wallen nieuwe wallen werden aangelegd, werd de bestaande wal de Voorburgwal en de nieuwe wal de Achterburgwal. Dit was ook zo bij de oude en nieuwe zijde. Vandaar de namen.  

De oudste gracht van Amsterdam; de Oudezijds Voorburgwal bevindt zich op de Wallen in het centrum van Amsterdam. Vaar over deze historische gracht en ervaar de Oud Amsterdamse sferen die in deze buurt tot op heden bewaard zijn gebleven. Aan de gracht vind je niet alleen de rood verlichte ramen en bruine cafeetjes. Ook de prachtige monumentale panden, het wapen van Riga en de Oude kerk behoren tot de bezienswaardigheden die je vanuit deze gracht kunt bezoeken. Een mooie plek in Amsterdam om langs te varen dus!

3. De Oudezijds kolk “het kolkje”

Het kolkje is de smalste sluis van Amsterdam. Je kan er niet doorheen varen, maar het is toch zeker één van de mooiste plekjes waar je langs kan varen in Amsterdam. De sluis werd in de middeleeuwen aangelegd om het waterniveau te reguleren en de stad te beschermen tegen overstromingen. 

Aan de Oudezijds Kolk staan grachtenpanden die gebouwd zijn in de 17e eeuw. Een daarvan is het oudste pakhuis van Amsterdam, deze vind je op nr. 5. Vanaf de 19e eeuw werd de gracht namelijk gebruikt als transportweg. De pakhuizen en bedrijven gebruikten het water als de aan- en afvoer van goederen en producten. Dit is een mooi stukje geschiedenis van Amsterdam waar je langs kunt varen.

4. De Gouden Bocht

Als je op zoek bent naar de mooiste plekjes in Amsterdam om langs de varen dan moet de Gouden Bocht zeker op je lijstje staan. Deze bocht bevindt zich op een bijzonder stukje van de Herengracht ter hoogte van de Leidsestraat – Vijzelstraat.

Aan de gouden bocht staan de duurste grachtenpanden van Amsterdam die in de Gouden eeuw zijn gebouwd. Als je er langs vaart zie je dit terug in de bouwstijl. De prachtige details op de gevels en de grote aantallen ramen zijn kenmerkend voor deze tijd. Erg indrukwekkend om te zien!

5. De Munttoren

De Munttoren ofwel de Regulierstoren is het enige overblijfsel van de stadspoorten die in de middeleeuwen de stad van buitenstaanders beschermde. De rest van de poort is in 1618 afgebrand. In deze toren werden in de middeleeuwen munten geslagen, vandaar de naam.

Vaar langs deze bijzondere toren als je in Amsterdam bent. Op Zaterdagmiddag om 14:00 uur wordt er een concert gegeven door het klokkenspel. Deze is vanuit je boot te beluisteren. Maar ook op andere dagen is het een mooie plek om langs te varen. 

Bonus tip

Wij hebben een bonus tip voor je! Er zijn vele routes die je kunt nemen in de stad. Denk aan een historische route, een culinaire route of vaar bijvoorbeeld langs de mooiste gebouwen van Amsterdam! Stippel je eigen route uit en vaar langs de mooiste plekken van Amsterdam.

Voordelig varen in Amsterdam

Wist je dat het huren van een boot in Amsterdam helemaal niet duur hoeft te zijn? Een boot huren bij Canal Motorboats is namelijk een relatief goedkoop uitje in Amsterdam. Je betaalt niet per persoon, maar per boot. Daarnaast bieden wij voordelige uurtarieven aan. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen in Amsterdam. Waar wacht je nog op? Reserveer een bootje en ontdek de mooiste plekken in Amsterdam!

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.
 • Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
 • Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam
 • Polonceaukade 20, 1014 DA Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07