Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Amsterdam Centrum

1. De magere brug

Eén van de meest romantische plekjes waar je in Amsterdam langs kan varen is de magere brug die je aan de Amstel kan vinden. Er gaan verschillende verhalen ten ronde waar de brug zijn naam aan te danken heeft. Een daarvan is dat er twee magere zusjes aan ieders weerszijde van het water woonden en de brug werd aangelegd om deze twee te herenigen.

Als de zon ondergaat wordt de brug verlicht met meer dan duizend lampjes. De lampjes die weerspiegelen in het water van de Amstel maken het een sprookjesachtige setting. Niet voor niks dus dat de brug werd gebruikt als filmdecor in een scene van de James bond film ‘diamonds are forever‘.

2. Oudezijds Voorburgwal

De oudste gracht van Amsterdam; de Oudezijds Voorburgwal bevindt zich op de Wallen in het centrum van Amsterdam. Vaar over deze historische gracht en ervaar de Oud Amsterdamse sferen die in deze buurt tot op heden bewaard zijn gebleven. Aan de gracht vind je niet alleen de rood verlichte ramen en bruine cafeetjes. Ook de prachtige monumentale panden, het wapen van Riga en de Oude kerk behoren tot de bezienswaardigheden die je vanuit deze gracht kan bezoeken.

3. De Oudezijds kolk “het kolkje”

Het klokje is de smalste sluis van Amsterdam. Je kan er niet doorheen varen, maar het is toch zeker één van de mooiste plekjes waar je langs kan varen in Amsterdam. De sluis werd in de middeleeuwen aangelegd om het waterniveau te reguleren en de stad te beschermen tegen overstromingen. Aan de Oudezijds Kolk staan grachtenpanden die gebouwd zijn in de 17e eeuw. Een daarvan is het oudste pakhuis van Amsterdam, deze vind je op nr. 5.

4. De gouden bocht

Als je op zoek bent naar de mooiste plekjes in Amsterdam om langs de varen dan moet de gouden bocht zeker op je lijstje staan. Deze bocht bevindt zich op een bijzonder stukje van de Herengracht ter hoogte van de Leidsestraat – Vijzelstraat. Aan de gouden bocht staan de duurste grachtenpanden van Amsterdam die in de Gouden eeuw zijn gebouwd. Als je er langs vaart zie je dit terug in de bouwstijl. De pompeuze details op de gevels en de grote aantallen ramen zijn kenmerkend voor deze tijd.

5. De munttoren

De munttoren ofwel de Regulierstoren is het enige overblijfsel van de stadspoorten die in de middeleeuwen de stad van buitenstaanders beschermde. De rest van de poort is in 1618 afgebrand. In deze toren werden in de middeleeuwen munten geslagen, vandaar de naam. Vaar langs deze bijzondere toren als je gaat varen in Amsterdam. Op Zaterdagmiddag 14:00 uur wordt er een concert gegeven door het klokkenspel. Deze is vanuit je boot te beluisteren.

6. Bonus Tip

Wij hebben een bonus tip voor je! Er zijn vele routes die je kunt nemen in de stad. Denk aan een historische route, een culinaire route of vaar bijvoorbeeld langs de mooiste gebouwen van Amsterdam! Stippel je eigen route samen en vaar langs de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam.

Voordelig varen in Amsterdam

Wist je dat het huren van een boot in Amsterdam helemaal niet duur hoeft te zijn? Een boot huren bij Canal Motorboats is namelijk een goedkoop uitje in Amsterdam. Je betaalt niet per persoon, maar per boot. Daarnaast bieden wij voordelige uurtarieven aan. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen. Waar wacht je nog op? Reserveer een bootje en ontdek de mooiste plekken in Amsterdam!

Daarom kiezen klanten voor Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Privé boot huren
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Voordelige bootverhuur
Kies uit 2 boten
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Bootverhuur Amsterdam Centrum

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes

De leukste vaarroutes

Wij hebben alvast een aantal leuke vaarroutes voor je uitgestippeld.

 • Kies uit een vaarroute van 2 uur of 3 uur
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Combineer de routes met leuke activiteiten
 • Je vaart langs de bekendste grachten van Amsterdam
 • Maak je eigen vaarroute
 • Je krijgt een handige kaart mee van de grachten
 • Een langere route varen is ook mogelijk
Bekijk vaarroutes

Goedkoop een boot huren in Amsterdam doe je bij Canal Motorboats

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Canal Motorboats. Lees de meest gestelde vragen

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

Ja dat mag! Het is uiteraard wel je eigen verantwoordelijkheid.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00

Volg ons

Contactgegevens

Canal Motorboats
Bootverhuur Amsterdam
Zandhoek 22
1013 KT Amsterdam

KVK: 33290675

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com