Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren + 31 (0) 20 422 70 07
 • Laagste prijs
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 boten
 • Midden in het centrum

Bootje varen in Amsterdam bij Canal Motorboats

Naast dat Canal Motorboats al jarenlang ervaring heeft met in Amsterdam varen, zijn er nog heel veel andere voordelen als je met ons in Amsterdam gaat varen. We lichten ze hieronder toe.

 • Bootje varen Amsterdam centrum
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Kies uit 2 verschillende boten om mee te varen door Amsterdam
 • Goedkoop varen Amsterdam
 • Privé boot voor jou en jouw gezelschap
 • Jij bepaalt zelf hoe lang je wilt varen door Amsterdam
 • Gratis zwemvesten voor kinderen beschikbaar
 • Incl. comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart
 • Wij bieden leuke uitjes aan zoals een speurtocht of plastic vissen
 • Speciale wensen? Wij regelen het!

Varen in het centrum van Amsterdam

Wij hebben een unieke afvaartlocatie, namelijk in het centrum van Amsterdam bij het Westerdok. Kom jij bij ons in Amsterdam bootje varen? We zijn gemakkelijk te bereiken met het ov, auto, fiets of zelfs lopend vanaf Amsterdam Centraal. Je vaart bij ons binnen enkele minuten de prachtige Amsterdamse grachten op. Waar wacht je nog op? De boten staan klaar om gevaren te worden!

Hoeveel kost varen in Amsterdam?

Er zijn veel bootverhuurders in Amsterdam met verschillende prijzen. Wil je goedkoop varen in Amsterdam? Dan moet je bij Canal Motorboats zijn. Wij hebben een uniek prijzensysteem waarbij je per uur betaalt. Ons uurtarief is laag vergeleken met andere bootverhuurders. Jij kunt bij ons zelf bepalen hoe lang jij wilt varen. Je betaalt een voordelig starttarief en hierna volgt een laag uurtarief. Zo kun jij zelf bepalen hoe lang jij wilt varen. Bekijk onze tarieven.

Kies uit 2 boten om mee te varen door Amsterdam

Wij hebben 2 boten waar je uit kunt kiezen om mee te varen in Amsterdam: de groene boot en de blauwe boot. Hier zitten een aantal verschillen tussen, waaronder de indeling en manier van sturen.

Met de groene boot varen in Amsterdam

De groene boot is een elektrische motorboot met buitenboordmotor. Je kunt de boot zelf besturen door middel van een helmstok. De groene boot beschikt over 4 bankjes achter elkaar waar in totaal 7 personen op passen. Je kunt van maandag tot en met vrijdag met de groene boot in Amsterdam varen voor minstens 1 uur of langer. Op zaterdag en zondag geldt een minimale vaarduur van 2 uur.

Met de blauwe boot varen in Amsterdam

De blauwe boot is een iets ruimere boot waar in totaal 8 personen op passen. Je kunt de boot zelf besturen door middel van een stuurwiel. De blauwe boot beschikt over bankjes aan de zijkanten van de boot in plaats van achter elkaar zoals bij de groene boot. Je kunt met de blauwe boot in Amsterdam varen voor minstens 2 uur of langer.

Zelf varen in Amsterdam zonder vaarbewijs

Je mag bij Canal Motorboats zelf varen in Amsterdam zonder vaarbewijs! Je krijgt een eigen privé boot mee waar je samen met vrienden en familie een geweldige dag op het water gaat beleven. Wij leggen voor vertrek alle regels uit zodat jij veilig door de grachten van Amsterdam vaart. Jij bent de kapitein bij Canal Motorboats. Wil jij liever niet zelf varen? Dat is geen probleem. Neem dan contact met ons op zodat wij een kapitein voor je kunnen regelen.

Uitjes tijdens het varen

Wij bieden leuke uitjes aan tijdens het varen door Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld een speurtocht doen tijdens het varen of plastic vissen. Je krijgt dan alle instrumenten mee aan boord om dit te doen. Zet dit in de opmerkingen als je hier gebruik van wil maken. Wil je graag iemand verrassen, een lekkere fles champagne aan boord hebben of heb je andere speciale wensen? Wij helpen hier graag aan mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat krijg ik mee tijdens het varen in Amsterdam?

Wij willen het jou graag zo makkelijk mogelijk maken. Daarom zorgen wij ervoor dat er comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart van de grachten aanwezig zijn op de boot. Wij hebben ook gratis zwemvesten voor kinderen onder de 12 jaar beschikbaar.

Wat moet ik meenemen?

Vergeet niet om eventueel wat te eten en drinken mee te nemen als je in Amsterdam bootje varen gaat. Let wel op dat degene die de boot bestuurt nuchter moet blijven. Geen tijd of zin om je eigen hapjes en drankjes vooraf te maken? Je kunt tussendoor natuurlijk ook aanmeren aan één van de leukste terrassen langs het water.

Er zijn twee dingen die je in ieder geval mee moet nemen als je gaat bootje varen in Amsterdam:

 • Een geldig ID
 • 150 euro borg contant of creditcard. De borg wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen

Waar in Amsterdam varen?

Er zijn ontzettend veel mooie plekken om langs te varen in Amsterdam. Wij hebben de 5 mooiste plekken om te varen in Amsterdam op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niks mist. Kom langs bij Canal Motorboats en ga in Amsterdam varen met een boot die je zelf mag besturen, geen vaarbewijs nodig! Het is een unieke ervaring én de beste manier om de stad te ontdekken.

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Bootje huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Privé boot huren in Amsterdam
Zelf varen in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Geen vaarbewijs nodig
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein
Goedkope bootverhuur Amsterdam
Kies uit 2 boten
Plek voor 7 of 8 personen
In het centrum van Amsterdam

Bootverhuur Amsterdam locatie

Bootverhuur Canal Motorboats is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze boten liggen in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes Amsterdam

De leukste vaarroutes

 • Kies uit een vaarroute van 2 uur of 3 uur
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Combineer de routes met leuke activiteiten
 • Je vaart langs de bekendste grachten van Amsterdam
 • Maak je eigen vaarroute
 • Je krijgt een handige kaart mee van de grachten
 • Een langere route varen is ook mogelijk
Bekijk vaarroutes

Goedkoop een boot huren in Amsterdam doe je bij Canal Motorboats

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

We zijn open! Er gelden geen extra regels.

Ja, de zwemvesten liggen gratis voor je klaar.

Je kunt uiteraard zelf bepalen wat je meeneemt, denk bijvoorbeeld aan lekkere hapjes en drankjes. Voor de zonnige dagen zijn een zonnebril en zonnebrandcrème prettig. Ook kan het op het water snel afkoelen. Neem dus voor de zekerheid een jas, warme trui of vest mee. Zorg er in ieder geval voor dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt en €150 borg.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 22:00