Canal Motorboats

Wat te doen in Amsterdam vandaag?

Wil je vandaag wat leuks doen in Amsterdam? Een activiteit die je het gehele jaar door en dus vandaag kunt doen, is een boot huren en over de grachten varen. Wij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt op de boot. Wij hebben bijvoorbeeld warme dekens en comfortabele kussens aan boord zodat je het niet koud krijgt. We kunnen je ook helpen met speciale wensen zoals bijvoorbeeld het regelen van hapjes, drankjes en andere wensen. Een boot huren en in Amsterdam varen is niet alleen leuk om te doen, maar ook één van de goedkoopste uitjes in Amsterdam! Je kunt een bootje huren goed combineren met andere leuke uitjes in Amsterdam. We noemen een paar activiteiten op.

Picknicken op de boot

Wil je wat leuks doen in Amsterdam met lekker weer? Wij hebben 2 woorden voor je: varen en picknicken. Een betere combinatie bestaat niet! Wij raden aan om heerlijk te gaan picknicken als je gaat varen in Amsterdam met mooi weer. Je kunt ervoor kiezen om gezellig op de boot te picknicken tijdens het varen, maar je kunt ook aanmeren en bijvoorbeeld in het Vondelpark picknicken.

Je kunt zelf je eigen picknickmand maken en meenemen aan boord. Geen zin of tijd om zelf een picknickmand te maken? Bestel dan een kant-en-klare picknickmand van Picnic Company bijvoorbeeld. Zij hebben zelfs een borrelpakket wat speciaal gemaakt is voor als je gaat varen in Amsterdam! Je kunt de picknick mand al varend ophalen bij een woonboot op de Nieuwe Prinsengracht. Zo hoef jij niets voor te bereiden en kun je optimaal genieten van de overheerlijke borrelhapjes.

Dit is dé perfecte activiteit in Amsterdam met mooi weer. Is het wat kouder buiten? Ook dan is het nog steeds erg leuk om te doen. Wij hebben namelijk warme dekens en comfortabele kussens aan boord zodat je goed warm blijft.

De leukste plekken om te picknicken in Amsterdam

Speurtocht op het water

Een bootuitje is altijd een goed idee als je wat leukst wilt doen in Amsterdam. Doe bijvoorbeeld eens een speurtocht op het water. Je krijgt van ons een aantal opdrachten mee en het is aan jou en jouw gezelschap om de puzzels te ontrafelen en de opdrachten uit te voeren. Plezier gegarandeerd!

Ben je op zoek naar wat te doen in Amsterdam met kinderen? Dan is dit perfect om te doen. De speurtocht is trouwens niet alleen heel leuk voor kinderen, maar ook als je met vrienden, familie of tijdens een bedrijfsuitje gaat varen in Amsterdam. Het is zeker weten een aanrader als je actief bezig wilt zijn en alles uit jouw boottocht wilt halen! Neem contact met ons op voor meer informatie over de speurtocht.

Vaar langs alle hotspots in Amsterdam

Ben jij nog op zoek naar wat te doen in Amsterdam dit weekend of doordeweeks? Huur een bootje en vaar in een paar uur langs alle hotspots van Amsterdam! Zo kun jij in één keer de mooiste plekken van Amsterdam zien. Natuurlijk kun je dit ook lopend, fietsend of met een ander vervoersmiddel doen, maar op deze manier krijg je het échte Amsterdam te zien. Je vaart namelijk direct over de mooiste grachten van de stad. Dat is al een hele leuke ervaring op zich aangezien de grachten waar je langs vaart juist één van de bekendste hotspots zijn. Zo is de reis van de ene hotspot naar de volgende ook nog eens geweldig. Je stapt gewoon in je eigen privé bootje en je kunt onderweg heerlijk genieten op het water. Zo kun je alles op jouw eigen tempo doen. Tip: erg leuk om te doen als familie-uitje!

Evenementen in Amsterdam

Er worden jaarlijks meerdere evenementen georganiseerd in Amsterdam. De grachten zijn een populaire plek hiervoor. Amsterdam is tenslotte het beste vanaf het water te bewonderen. Wat veel mensen echter niet weten is dat je zelf heel gemakkelijk een bootje kunt huren en mee kunt doen aan de evenementen in de stad. Wij verhuren bootjes tijdens de volgende evenementen in Amsterdam.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is iets wat je in ieder geval een keer mee moet maken. Elk jaar in december en januari wordt de stad opgelicht door de mooiste lichtkunstwerken en -installaties van internationale kunstenaars, architecten en designers. Heel Amsterdam is dan prachtig verlicht, het wordt dan ook niet voor niets het Amsterdam lichtfestival genoemd. Ben jij op zoek naar wat te doen in Amsterdam in de avond? Huur een bootje tijdens het Light Festival en vaar in het donker langs prachtige lichtjes en kunstwerken. Het is één groot feest en prachtig om te zien. Het is perfect voor de koude wintermaanden. Pak een warm dekentje erbij, een warme kop chocomelk of glühwein en vaar langs de mooiste plekken van Amsterdam.

Meer info over Amsterdam Light Festival

Koningsdag Amsterdam

Als er iets is wat niet op het lijstje mag ontbreken, dan is het wel een boot huren tijdens Koningsdag in Amsterdam. Samen met vrienden feesten op een boot in Amsterdam is dé perfecte manier om Koningsdag door te brengen. Je vaart langs de leukste plekken in de stad en de sfeer op het water is top. Het is namelijk één groot feest, iedereen viert Koningsdag echt samen op de grachten. Of je nou bij elkaar hoort of niet. En dat is iets prachtigs om te zien en vooral ook om mee te maken. Een ander voordeel is ook dat je niet de hele dag hoeft te lopen door de stad of op een festival. De boot doet al het zware werk. Jij hoeft alleen te genieten!

Meer info over Koningsdag Amsterdam

Gay Pride Amsterdam

Wie kent de Gay Pride in Amsterdam nou niet! De Amsterdam Gay Pride wordt jaarlijks georganiseerd in de hoofdstad en trekt honderdduizenden bezoekers. Het is zelfs één van de drukst bezochte evenementen in heel Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het hoogtepunt van de Gay Pride is de Canal Parade. Dit is een stoet van boten die op de eerste zaterdag van augustus door de grachten vaart. De botenparade beleef je natuurlijk het liefst vanaf het water. Zo ben je gegarandeerd van het beste uitzicht op de prachtig versierde boten. Kies een dobberplaats en geniet samen met jouw gezelschap van alles wat voorbij komt.

Meer info over Gay Pride Amsterdam

Wat is leuk om te doen in Amsterdam?

Als echte Amsterdammers, vinden wij dat de leukste activiteiten op de grachten van de stad te doen zijn. Je kunt namelijk ontzettend veel activiteiten combineren met varen door de stad. Er zijn naast bovengenoemde activiteiten nog véél meer dingen om te doen in Amsterdam. De stad heeft heel veel moois te bieden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk hier 57 dingen om te doen in Amsterdam. Huur vervolgens een bootje en vaar erheen. Zo doe jij meerdere leuke activiteiten in één keer. Hoe leuk is dat!

Wat zeggen onze klanten?

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 • Huur een boot en vaar zelf in een elektrische boot, geen vaarbewijs nodig
 • Huur een privé rondvaart boot (De IJdok) met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en activiteiten
 • Koop een kaartje voor een rondvaartboot dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Onze sloepverhuur is elke dag, het hele jaar door open. Dit zijn onze openingstijden:
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

Ja, wij bieden leuke bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teamuitjes en familie uitjes aan. We kunnen een leuke speurtocht organiseren,  de catering verzorgen of ga bijvoorbeeld plastic vissen tijdens het varen. Huur meerdere kleine boten om zelf te varen of kies voor een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen.

Ja! Ieder jaar verhuren we tijdens populaire evenementen in Amsterdam, zoals Koningsdag, Amsterdam Gay pride en Amsterdam Light Festival, onze boten. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen (De IJdok)
 • Tickets voor de grote rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote IJdok boten (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

Je kan uit verschillende locaties in Amsterdam kiezen. Let op: waar je de boot ophaalt, moet je de boot ook weer terugbrengen.
 • Locatie Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Bekijk de routebeschrijving
 • Locatie Westerdoksdijk 705, 1013 BX Amsterdam
 • Locatie Nassaukade 341, 1053LZ Amsterdam

Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurders in de hoofdstad. Je huurt al een boot waar je zelf mee mag varen vanaf €100 voor 2 uur. Elk opvolgend uur betaal je €50 per uur. Zo kan je zelf beslissen hoelang je wilt varen. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie.

De boten waar je zelf mee kunt varen, zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Minder mag dus ook.
Lees de meest gestelde vragen

Neem contact op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Contact met de leukste bootverhuur van Amsterdam

+ 31 (0) 20 422 70 07
info@canalmotorboats.com

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+ 31 (0) 20 422 70 07